Головна » 2020 » Грудень » 14

Завдання сучасної початкової школи – розвивати дитину, як неповторну індивідуальність, формувати в неї творчий потенціал, прагнення до самостійної пізнавальної діяльності. Відповідно до плану роботи школи, з  метою реалізації цих завдань, з 14  грудня розпочався Тиждень початкової школи в 3-4 класах. Робота спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності учителів та учнів, були цікавими, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку молодших школярів.

У 3 класі Марія Симів провела  цікаву гру «Потяг обчислень» для перевірки навичок усних обчислень.  Учні розв’язували   приклади і ставили картки у той вагон, номер якого співпадав з числом, що є результатом обчислень.

У 4 класі Ірина Процовська провела урок-гру з української мови « Прикметник як частина мови. Правопис прикметників». На уроці практикувалася стратегія «Фішбоун». Школярі працювали в групах, добирали прикметники до іменника «Земля» та утворювали прикметники від іменників за допомогою суфіксів  -ськ-, -зьк-, -цьк- . День минув в атмосфері радості  та пізнання.

 

 

Переглядів: 116 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 14.12.2020 | Коментарі (0)

З давніх-давен наша Україна славиться величними традиційними святами й обрядами. Кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові до української спадщини, повертається до традицій свого народу.

         День Андрія - одне із свят, яке завжди святкували наші батьки, діди, прадіди. Відзначають його 13 грудня і вважають днем пам'яті мученицької смерті одного із дванадцяти апостолів Христових - Андрія Первозванного.

        Зимовими вечорами на Андріівських вечорницях панує неповторний дух жартів та веселих пісень, там ллється повноводною рікою мелодійна українська пісня , там парубки демонструють свою кмітливість, а дівчата, наче квіточки мліють від задоволення приготування вареничків та випікання пампушків.

        Діти та вчителі нашої школи також не залишились осторонь цього дійства. 14 грудня в Монастирецькій  І - ІІІ ступенів було проведено вечір відпочинку "Андріївські вечорниці", який був організований учнями 10 класу, вчителем зарубіжної літератури та класним керівником  Галиною Вітик-Столяр.  Захід потішив чудовою організацією: колядками, віршами, гуморесками та українських стравами. Цікаві найрізноманітніші гадання об'єднали усіх присутніх.

         Перед нами ожили українські вечорниці в ніч на Андрія. В гості прийшли дівчата і хлопці. І почалися веселощі. Лунали народні пісні та колядки. Найцікавіший момент – ворожіння. Діти розповідали та інсценували різні способи ворожіння на свято Андрія. І, дивна справа, хоч у ворожіння нібито ніхто не вірить, але всім цікаво було дізнатися ім’я судженого та хто ж перший з дівчат вийде заміж. Хтозна, а може і справдиться ворожіння…         

         Панувала незвичайна аура.  Учні відтворили один із пластів колоритної української культури. І ще раз показали наскільки самобутньою є наша історія та наші звичаї. А веселощі, гарний настрій та смачні рум’яні пампушки створили незабутні враження та позитивні емоції.

 

Переглядів: 87 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 14.12.2020 | Коментарі (0)