Головна » 2020 » Листопад » 21

Сьогодні особливий день для українського народу. Ми не стільки святкуємо, як згадуємо, переосмислюємо і усвідомлюємо, що Гідність і Свобода є важливим і дорогоцінним даром для кожного з нас.

20 листопада шкільна родина Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів відзначала День Гідності та Свободи.

Учні 8 класу з класним керівником Марією Карпінець та музичним керівником Ганною Кваснікевич провели захід «Україна – країна нескорених», на який було запрошено воїнів АТО, випускників школи Івана Тедаша та Романа Стадника. Вони поділилися спогадами про нелегкий період у їхньому житті, розповіли про героїзм наших воїнів в зоні АТО і дали відповіді на запитання школярів. На початку свята учні виконали Гімн України, який став духовним помічником під час Революції Гідності, згадали гасла, що тоді звучали на Майдані: “Ми – не раби і ніколи ними не будемо! З глибоким жалем та сумом говорили про те , що під час акції протесту на Євромайдані з грудня 2013 по лютий 2014 р. загинуло багато невинних жертв, яких назвали “Небесною Сотнею”.Вони – герої! Герої не вмирають, а завжди будуть жити в наших серцях, у нашій пам’яті та вшанували їх хвилиною мовчання .

Класним керівником Галиною Вітик-Столяр було проведено урок мужності в 10 класі «Гідність і свобода мого життя дорога». Десятикласники з’ясували зміст понять «гідність» та «свобода», дібрали синоніми до них та створити асоціативні ланцюжки. Учні написали коротенькі листи, якою вони бачать Україну в майбутньому та показали, наскільки важливим є почуття власної гідності у кожної окремої людини та народу в цілому.

Марія Васьків, класний керівник 9 класу підготувала годину пам'яті «Народжені вмерти за Батьківщину – залишаються жити у віках». Школярі згадували вчинки всіх загиблих за свободу та прагнення самостійно обирати пріоритетні напрямки для розвитку власної держави.

У шкільній бібліотеці оформлено інформаційну виставку « Пам’ятаємо… Не забудемо…», яка вшановує пам’ять героїв, що виборювали свободу нашого народу.

Сподіваємося, що підростаюче покоління буде рівнятись на героїв і намагатиметься стати справжніми патріотами своєї країни, боротися за її честь, волю та незалежність.

Переглядів: 100 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 21.11.2020 | Коментарі (0)

20 листопада відзначається Всесвітній день дитини. В 1-2 класах Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів відбулися виховні години "Діти – це квіти нашого життя" (класний керівник Ірина Мисько), " Я – дитина. Я теж маю права" (класний керівник Марія Цимбаляк) . Школярі разом зі своїми педагогами виконували різноманітні ігри та вправи: «Чарівно -таємнича скринька», «Твоє ім’я – найцінніший скарб», «Сердечко», «Права дитини» та «Букет дітей класу».

Діти – це найголовніший скарб нашого суспільства. І від того, як ми їх виховуємо, які зерна добра, справедливості, мужності ми в них закладемо, залежить не тільки майбутнє нашої країни, а й майбутнє всього нашого світу.

Переглядів: 95 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 21.11.2020 | Коментарі (0)

Емоційним та незабутнім моментом у нелегкому шкільному житті учнів 5 класу стала подія 18 листопада 2020 року, яку вони зберігатимуть в пам'яті як символ дружби та взаємодопомоги. У Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів відбулася "Посвята в п'ятикласники". Щоб носити почесне звання п’ятикласника учні пройшли деякі випробування, і довели, що вони гідні цього звання. Класний керівник Леся Супик підготував такі конкурси для своїх школярів: "Давайте познайомимось", "Ми і наш клас", "Портрет та предмет вчителя", "Дерево корисних порад", «Кошик емоцій». Конкурси засвідчили, що всі учні надзвичайно активні, творчі, енергійні, багатогранні. Кульмінацією свята стала клятва п'ятикласників: добре вчитися, брати активну участь у громадському житті, берегти і примножувати славу рідної школи, із честю нести високе звання п'ятикласника. Зі словами вітання до п'ятикласників звернулася директор школи Оксана Федицька та вручила їм посвідчення п’ятикласника. Леся Супик пригостила своїх учнів солодощами. На святі панувала приємна атмосфера родинного тепла, добра та затишку.

Переглядів: 126 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 21.11.2020 | Коментарі (0)

17 листопада в 3 класі Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів пройшла цікаво та змістовно профілактична виховна година «Обережно гриби!» під керівництвом класного керівника Марії Симів. Учні розповідали про те, що гриби несуть в собі велику небезпеку: в кожного їстівного гриба є двійник – отруйний гриб. Відрізнити їх дуже важко, не завжди дорослий може це зробити. Родзинкою заходу стала гра «Найкращий грибник» . Школярі підсумували раніше здобуті знання, навчилися розрізняти їстівні та отруйні гриби. Велика увага була спрямована на виховання інтересу до природи та бережливого ставлення до неї. Захід був цікавим, емоційним та науково – практичним. Діти активні та уважні.

Отже, будьте обережні! Тільки дотримуючись правил збору та вживання грибів Ви збережете своє здоров'я та здоров'я Ваших рідних, адже гриби часто приховують небезпеку.

Переглядів: 125 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 21.11.2020 | Коментарі (0)