Головна » 2020 » Листопад » 21 » День гідності та свободи
16:09
День гідності та свободи

Сьогодні особливий день для українського народу. Ми не стільки святкуємо, як згадуємо, переосмислюємо і усвідомлюємо, що Гідність і Свобода є важливим і дорогоцінним даром для кожного з нас.

20 листопада шкільна родина Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів відзначала День Гідності та Свободи.

Учні 8 класу з класним керівником Марією Карпінець та музичним керівником Ганною Кваснікевич провели захід «Україна – країна нескорених», на який було запрошено воїнів АТО, випускників школи Івана Тедаша та Романа Стадника. Вони поділилися спогадами про нелегкий період у їхньому житті, розповіли про героїзм наших воїнів в зоні АТО і дали відповіді на запитання школярів. На початку свята учні виконали Гімн України, який став духовним помічником під час Революції Гідності, згадали гасла, що тоді звучали на Майдані: “Ми – не раби і ніколи ними не будемо! З глибоким жалем та сумом говорили про те , що під час акції протесту на Євромайдані з грудня 2013 по лютий 2014 р. загинуло багато невинних жертв, яких назвали “Небесною Сотнею”.Вони – герої! Герої не вмирають, а завжди будуть жити в наших серцях, у нашій пам’яті та вшанували їх хвилиною мовчання .

Класним керівником Галиною Вітик-Столяр було проведено урок мужності в 10 класі «Гідність і свобода мого життя дорога». Десятикласники з’ясували зміст понять «гідність» та «свобода», дібрали синоніми до них та створити асоціативні ланцюжки. Учні написали коротенькі листи, якою вони бачать Україну в майбутньому та показали, наскільки важливим є почуття власної гідності у кожної окремої людини та народу в цілому.

Марія Васьків, класний керівник 9 класу підготувала годину пам'яті «Народжені вмерти за Батьківщину – залишаються жити у віках». Школярі згадували вчинки всіх загиблих за свободу та прагнення самостійно обирати пріоритетні напрямки для розвитку власної держави.

У шкільній бібліотеці оформлено інформаційну виставку « Пам’ятаємо… Не забудемо…», яка вшановує пам’ять героїв, що виборювали свободу нашого народу.

Сподіваємося, що підростаюче покоління буде рівнятись на героїв і намагатиметься стати справжніми патріотами своєї країни, боротися за її честь, волю та незалежність.

Переглядів: 103 | Додав: ВчительІнформатики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar