Головна » 2020 » Листопад » 10

У другий день тижня, присвяченого Дню української писемності та мови, класним керівником та вчителем української мови і літератури Наталією Прокопович з учнями 11 класу проведено виховну годину « Українська мова давня й молода». Метою якої було навчити дітей шанувати і збагачувати рідну мову, розуміти, що мова-наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна. Ведучі нагадали присутнім про історію виникнення Дня української писемності та мови, розказали про її тернистий шлях, перегорнули сторінку за сторінкою календар трагічної та скорботної долі нашої мови. Заращак Яніна та Іванчук Вероніка декламували вірші про рідну мову.

Учні 7-8 класів переглянули відеофільм про Нестора Літописця, послідовника творців слов'янської писемності Кирила й Мефодія. Класний керівник Марія Карпінець розповіла цікаві факти з життя давньоруського подвижника, покровителя учителів та учнів.

Бережімо, шануймо, любімо, вивчаймо рідну мову – цей невмирущий голос України!

Переглядів: 95 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 10.11.2020 | Коментарі (0)

У День української писемності та мови відбувся Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Цю унікальну акцію започатковано у 2000-му році.

Тож уже не перший рік радіодиктант національної єдності збирає тисячі українців, які прагнуть продемонструвати любов та пошану до рідної мови. Учні та вчителі Монастирецької СЗШ І-ІІІ ст теж приєдналися до ХХ ювілейного Всеукраїнського радіодиктанту . Цього року тема диктанту « Виклики книжкової ери». Глибокий зміст радіодиктанту мотивує до міркувань про наукову еволюцію суспільства, цифрову трансформацію та важливу роль книги у житті людини.

Переглядів: 87 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 10.11.2020 | Коментарі (0)

Шкільні екскурсії – чудова можливість дізнатися багато нового і цікавого про міста країни, у якій ми живемо. Це – ті події, які пізніше згадуються на все життя.

Цікавою і змістовною була поїздка учнів 7-9 класів у село Урич до фортеці Тустань. Там побачили величні скелі, на схилах яких колись розміщувалась неприступна фортеця Тустань. Під час екскурсії учні почули цікаву змістовну розповідь про історію фортеці, а у музеї історії Тустані діти розглядали фрагменти дерева, шкіри та скла, чимало фрагментів кераміки, побачили гордість музею - макети "Тустань — п'ятий будівельний період" та "Підвісні ворота фортеці", які було зроблено після створенням цифрової тривимірної моделі міста-фортеці Тустань.

Гарно відпочили, отримали пізнавальну інформацію, милувалися красою Карпат. Усі веселі та щасливі повернулися додому.

Переглядів: 94 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 10.11.2020 | Коментарі (0)