Головна » 2018 » Листопад » 26

23 листопада у Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів відбулись тематичні заходи щодо вшанування пам`яті жертв Голодоморів, метою яких було формування в учнів щирих людських почуттів, співчуття до трагічної долі рідного народу, громадянської відповідальності за його майбутнє.
Зі смутком та сльозами на очах учні учні 11 класу під керівництвом класного керівника Юрія Добрянського провели вечір-реквієм «Свіча пам’яті», переглядали відео інсталяції, які демонстрували жахливі події часів Голодоморів. Вчителі та учнів вшанували пам’ять загиблих від геноциду Українського народу та взяли участь у шкільній акції «Запали свічку пам’яті!»
Також до уваги учнів у шкільній бібліотеці було представлено виставку літератури «Пам’яті жертв Голодомору». З упевненістю можна сказати, що почуте та побачене залишиться у серцях юних громадян України.
«Прошу, у серці запаліть
Скорботи полум’я священне
Та крізь століття пронесіть
Сльозу безвинно убієнних!»
Нехай в Україні і на всій планеті Земля ніколи не повторю

 

 

Переглядів: 190 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 26.11.2018 | Коментарі (0)

Над поняттям «гідність» замислювався кожен. Гідність — це внутрішнє відчуття благородства та власної відповідальності за своє життя та життя близьких, за їх свободу. Тому, починаю¬чи з минулого року, 21 листопада, українці будуть відзначати День Гідності та Свободи, щоб пригадати ім’я тих, хто віддав життя, здоров’я, мучився в тяжких умовах АТО, хто силою та волею боровся за Батьківщину та її незалежність, можливість жити краще.
День Гідності та Свободи у Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів розпочався з інформаційних хвилинок. Класні керівники провели виховні години «Україна гідна свободи». У бібліотеці організовано тематичну виставку художньої літератури, в ході якої згадувалося історичне минуле України, географічні дані. Під час музичного флешмобу учні 5-7 класів співали патріотичні пісні, читали вірші про Україну та подій на Майдані, хвилиною мовчання вшановано пам’ять Героїв Небесної Сотні.
Ми повинні пам’ятати, звідки ми родом, де наше коріння, знати історію свого народу, його мову, звичаї, традиції та обряди. Плекаймо і будьмо горді за наші традиції, які у нашому модерному світі не тратять свого часу та краси, і так, як колись є повні глибокого змісту, поезії й символіки. Завершилося свято щирими слова¬ми:
Тож будьмо працьовиті і крилаті,
Учімося — це потрібно нам усім.
Душею будьмо щирі і багаті,
Бо ж Україна — 
це наш спільний дім!

 

 

 

Переглядів: 206 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 26.11.2018 | Коментарі (0)

Людство зобов’язане дати дитині найкраще - Декларація ООН про права дитини. 
Яка б не була розумна і талановита дитина, вона все ж потребує дорослу опіку й увагу, турботу, любов, захист і постійну підтримку. Ми люди і зовсім нелюдяно відмовляти нашим дітям у всьому цьому, особливо враховуючи ті реалії, які вперто супроводжують нас у нашому непростому світі.
Свято - Всесвітній день дитини виникло в середині минулого століття, а саме в 1954-му році. Метою святкування Всесвітнього дня дитини є привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованим на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. 
У Всесвітній день дитини найменші учні Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів провели флешмоб «Ми творці власного життя». 
Ми вітаємо наших дітей! 
Всіх, хто своєю працею і своєю наполегливістю зміцнює благополуччя підростаючого покоління, сприяє розвитку здорових стосунків і взаєморозуміння в цьому юному середовищі! Зі святом Вас, і нехай цей день залишить у Вас тільки приємні спогади!

Переглядів: 192 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 26.11.2018 | Коментарі (0)

         Кожна дитина неповторна й унікальна. Якщо створити умови для її розвитку,

 в дитині неодмінно відкриються здібності, закладені в ній природою

В.Сухомлинський.

 

      З метою художньо-естетичного виховання, пробудження у дітей поваги до національної культурної спадщини, традицій українського народу та виховання самостійності, вміння творчо підходити до рішення різних ситуацій у школі з12 по 16 листопада 2018 р. проходив тиждень предметів художньо-естетичного циклу і був спрямований на те, щоб відкрити в дитині найпотаємніші, найтонші почуття прекрасного.

      Вчителями музичного та образотворчого мистецтва було проведено різноманітні мистецькі заходи для учнів нашої школи.

    Учитель образотворчого мистецтецтва Вітик-Столяр Г.Б. з учнями 5-7-х класів провела майстер-клас з виготовлення паперових квітів, організували виставку ілюстрацій до українських народних пісень. З учнями 6 класу провела показовий урок «Життя в обіймах квітів», де вчитель ознайомила учнів із творчістю талановитої української художниці – Катерини Білокур. Також учні стали учасниками мистецької вікторини,та особисто долучилися до заквітчання рідної неньки України. .

Учитель музичного мистецтва Кваснікевич Г.Р.  підготували з учнями 5-8-х класів музичну вікторину та  провела показовий урок у 5 класі  використовуючи музичні інструменти. За допомогою гри на музичних інструментах, співу п’ятикласники розвивали уміння відтворення висоти музичних звуків в мелодії

Під керівництвом вчителя музичного мистецтва та мистецтва Федицької О.С. у 3 класі проведено подорож країною народних пісень.
Учні виконували українські народні пісні та акомпанували на музичних інструментах. З учнями 8 класу вчитель проведено урок-конференцію «Пісні-символи», метою якого було допомогти школярам вкотре усвідомити важливе значення музичних творів-пісень, що стали державними та духовними символами українського народу

            Проведені заходи мають за мету виховання в учнів емоційно-ціннісного ставлення до мистецтва та дійсності, розвиток художніх інтересів і потреб, естетичних ідеалів, здатності розуміти твори мистецтва, оцінювати естетичні явища, розвиток емоційно-почуттєвої сфери учнів, їхніх художніх здібностей і мислення, здатності до самовираження та спілкування

 

 

 

 

Переглядів: 303 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 26.11.2018 | Коментарі (0)

В Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху.
Протягом тижня діти нашої школи мали можливість якомога більше дізнатися про правила дорожнього руху: облаштування дороги, дію світлофора, дорожні знаки, значення деяких з них.
Велика увага приділяється вивченню правил дорожнього руху з учнями молодших класів, адже саме вони найменше знають про безпечне поводження на дорозі. Під час бесід , розглядання ілюстрацій, читання художніх творів, створення ігрових ситуацій дітям початкової школи надавалась можливість запам’ятати та вивчити правила безпечних ігор поблизу дороги.
Учні переглянули відеофільми та мультфільми про правила дорожнього руху «Дітям про правила дорожнього руху», «Азбука дорожньої безпеки» (для учнів 1-5 кл.) , «Ціна не уваги. Присвячується пішоходам» (для учнів 6-11 кл.).
В кінці Тижня безпеки дорожнього руху був проведений квест «Азбука дорожнього руху» для учнів 1-4 класів .
Школярі взяли участь у шкільному конкурсі малюнків на тему «Мій найкращий друг – дорожній рух» .
Кожен день був цікавим, корисним та різноманітним. Робота педагогів допоможе дітям убезпечити себе в реальному житті на дорозі та принесе свої результати, що допоможе істотно знизити кількість ДТП за участю дітей. У майбутньому ці діти стануть відповідальними водіями і уважними пішоходами, а це означає – рух на наших дорогах буде безпечним і комфортним.

 

 

 

Переглядів: 193 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 26.11.2018 | Коментарі (0)

13 листопада, весь світ відзначає Всесвітній день доброти (World Kindness Day). Не секрет, що в сучасному світі високих технологій, з божевільним ритмом життя, доброти залишається все менше. Тому такий день насамперед потрібен для того, щоб нагадати про мораль і людяність, про чуйність і взаємодопомогу. Робити добро — дуже легко, потрібно лише почати! 
Класний керівник Карпінець М.В. із учнями 5-6 класів провела виховну годину «Перший крок до добра – не роби зла» на якій учні поділились один з одним своїм теплом, побажали гарного настрою й веселого дня своїм ровесникам.
На плакаті, який був розміщений на дошці, бажаючі змогли написати добрі слова, які символізують тепло та доброту.
Хотілося б, щоб у цей день всі ми просто озирнулися навколо себе і усвідомили, що поряд з нами є так багато людей, які чекають нашої посмішки, підтримки та розуміння. Нам варто спробувати виявляти доброту до всіх і повсякчас. Для цього не потрібні спеціальні дати.
У цей день ми закликаємо вас: потрібно намагатися бути добрим до всіх. І не просто добрим, а добрим безмежно і безкорисливо.
Найвища наука життя – мудрість, а найвища мудрість – бути добрим. Добра багато не буває! Тож, давайте творити ДОБРО!

 

Переглядів: 200 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 26.11.2018 | Коментарі (0)

9 листопада – День української писемності та мови. Це – значуще свято для українців усього світу, які об’єднані спільним корінням, історією, мовою, культурою і традиціями.
Вісімнадцятий рік поспіль в цей день з метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови як духовного потенціалу нації, виховання високої мовної культури населення учні Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів писали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.
Школярі із великим задоволенням долучилися до акції єднання з іншими шанувальниками рідного слова!

 
Переглядів: 195 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 26.11.2018 | Коментарі (0)