Головна » 2018 » Листопад » 07

100 років тому у Львові почалась польсько-українська війна. Кожна зі сторін вважала місто Лева своєю територією. 1 листопада 1918 року українці фактично захопили владу у місті, здійснили військовий переворот, але протрималися тоді 21 день і боротьба закінчилась їхньою поразкою. Однак Листопадовий чин, як називають події столітньої давнини, продемонстрував спробу українців утвердити власну державу і рішучість молодого середовища українських політиків.
На відзначення утворення Західноукраїнської Народної Республіки, учні Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів провели флешмоб «Україна єдина» та переглянули фільм «Історія створення ЗУНР: 100 років» який ознайомив школярів із подіями,що відбувалися 1918 року у Львові,як боролися і гинули за вільну суверенну державу українські вояки, котрі на вівтар її визволення без вагань поклали своє найдорожче - життя.

 

Переглядів: 233 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 07.11.2018 | Коментарі (0)

Протягом осінніх канікул учні 5-7 класів Монастирецької СЗШ І-ІІІ ст. відвідали славетне місто Лева. Прогулянка замковим парком та підйом на вершину гори Високий Замок, старовинними вузькими вулицями, де школярі побачили коло півсотні архітектурних і відпочинкових родзинок: пам'ятників, церков, історичних будівель. І не змогли пропустити оком домівку врятованих тварин '' Зоосвіт''. 
Побували і у Палаці Потоцьких, де ознайомились з розкішною Львівською дворянською резиденцією, оглянули виставку європейського мистецтва.

 

 

 

 

Переглядів: 169 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 07.11.2018 | Коментарі (0)

30 жовтня учні 8-11 класів Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів побували на екскурсії в с. Урич Сколівського району. Гарна, не по-осінньому тепла погода, сприяла її проведенню.
Школярі ознайомилися з історією давньоруського наскельного оборонного комплексу, милувалися чудовими краєвидами, відвідали музей Тустані.
Приємно враженими діти повернулися додому.

 

 

Переглядів: 203 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 07.11.2018 | Коментарі (0)

Традиційно кожного року в усіх школах відбувається Свято осені. Діти представляють композиції з овочів, фруктів, квітів та з усього, чим багата природа.
Завітало свято Осені і до Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів. А й справді, як не відзначити цю чарівну пору року і не влаштувати свято? Скільки поетів освідчувались їй у коханні, скільки художників увіковічнили її красу у своїх полотнах. А вона кожного року знов і знов зачаровує нас своєю безмежною щедрістю та неймовірною красою.
Різноманіття квітів, овочів, фруктів втілилися в чудові та цікаві композиції учнів школи. Ніхто не залишився осторонь, всі учні мали змогу продемонструвати фантазію та уміння створювати чарівні композиції. Чого там тільки не було! І незвичайних форм гарбузи, і грибочки, і яблука, які переливалися відтінками зеленого, червоного, жовтого . 
Всі роботи представлені школярами настільки вразили своєю пишністю та незвичайністю, що журі не змогло визначитись з 1 місцем, адже всі його заслуговували.
Виставка гарно розвиває творчу уяву учнів, допомагає об’єднати інтереси всієї родини для виконання цікавої справи. Вона заряджає своїм позитивом усіх відвідувачів, дарує естетичну насолоду, заохочує усіх приєднатися до колективної творчості.

 

 

 

 

Переглядів: 194 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 07.11.2018 | Коментарі (0)