Головна » 2017 » Травень » 21

Рідна мати, Матір Божа, Мати Батьківщина —
Три цілющих вічних слова — вся моя родина…

День матері - це день, коли ми можемо подякувати нашим мамам за усе те добре, що вони для нас зробили, за їх самопожертву і любов.
Матусю, сонечко моє! Під такою назвою пройшло свято Матері у Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ст., організаторами були педагог-організатора Васьків М.Р. та музичний керівника Кваснікевич Ганни Романівни. 
Своїм матусям діти декламували найкращі вірші, гуморески, співали пісні. Увіршах діти прославляли три матері: Матінку Божу, неньку Україну та рідну матусю. 
Сольним співом чарували всіх Юлія Гриненко («Мама», «Батькам»), Яніна Заращак («Мама і я»), Євгенія Заращак («Мама»), Анастасія Макар («Квіти для мами»), дует у складі Юлії Гриненко та Романа Кокіндяка (Ой, чого Ви, мамо…»)
Оплесками присутніх зустріли учасників танцювального гуртка, які подарували глядачам запальний таночок.
Діти обіцяли говорити мамам найкращі слова, цілувати їхні натруджені руки, бути слухняними та дарувати квіти.
У шкільній бібліотеці до дня Матері була оформлена виставка та ілюстрація книг «Люблю, Тебе, моя хороша мамо».
Свято Матері важливе для кожного з нас. Ми багато чим зобов'язані найдорожчим нашому серцю людям – мамам. Цей день – це чудова можливість висловити свою подяку і безмежну вдячність за все, що вони роблять для нас, за їх любов і розуміння. Тож щиро дякуємо вам за тепло, ласку, турботу, любов, за недоспані ночі й пролиті сльози, наші любі мами.

Світлина від Ігор Бучко.Світлина від Ігор Бучко.

Переглядів: 241 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 21.05.2017 | Коментарі (0)

Кажуть, великий шлях починається з маленького кроку. Свято Букваря – здавалося б, невеличкий, але дуже важливий крок у житті першокласників – освоєння Букваря. Відтепер першокласники вміють читати та писати, і ніщо не зупинить їх у захоплюючій подорожі Країною Знань! 
5 травня у Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів першокласники дружно дякували і прощалися зі своїм найпершим підручником - улюбленим другом Буквариком: добрим, веселим, мудрим, цікавим, дбайливим і яскравим товаришем. Учитель, класний керівник Місько Ірина Стефанівна старанно провела школяриків від першої букви, першого складу до цілковитого освоєння букв та читання. Сьогодні їх не впізнати! Вони жваві, активні, весело щебечуть вірші, загадують загадки, представляють букви з алфавіту, співають пісні.
У гості до дітей завітали Абетка та мишенятко, яке допомогло школярам збирати квіти-букви і викласти навколо Абетки віночком. Кожна дитина з радістю говорить про значення і цінність кожної букви. 
На заході першокласники із задоволенням демонстрували свої знання та вміння з читання, виконуючи різноманітні вправи та завдання в ігровій формі. Вони із задоволенням допомагали казковим героям, бабусі та Гринькові, які завітали до них на свято. Батьки та гості насолоджувались музичними номерами, які виконували їхні діти.
Маленькі артисти були настільки задоволені своїми виступами! В оченятах світились радість, захоплення та гордість. А в очах батьків виднілися сльози. Адже, здається, зовсім нещодавно їх дітлахи вперше ступили на поріг рідної школи, вперше відкрили Букварик, прочитали своє перше слово…. 
А Букварику першокласники дружно і дзінкоголосо сказали:
Прощавай, Букварику!
Наш найперший друже!
Ми тобі Букварику,
Дякуємо дуже!
Свято закінчилось та спогади про нього будуть з нами все життя. Гарної Вам мандрівки стежинами знань, маленькі школярі!

Світлина від Ігор Бучко.Світлина від Ігор Бучко.Світлина від Ігор Бучко.

Переглядів: 256 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 21.05.2017 | Коментарі (0)

Інформація
про проведення виховної години на тему: 
«Писанка – символ весняного відродження природи»
В Спринській СЗШ I ст. 12.04.2017р. в Спринській СЗШ I ст. було проведено виховну годину на тему: «Писанка – символ весняного відродження природи». Учні розповідали про походження писанок, про кольори, якими вони розмальовані та про їхнє значення. Читали вірші про писанку, вчилися розфарбовувати писанку, виготовляти її з паперу. Потім самостійно зробили виставку писанок. Діти дізналися багато нового і цікавого про роль писанок в житті людей.

Світлина від Ігор Бучко.Світлина від Ігор Бучко.

Переглядів: 222 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 21.05.2017 | Коментарі (0)

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра» Сокіл» («Джура»)
У Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів відбувся шкільний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), у якій взяли участь 2 команди: рій «Слава» та рій «Патріот». З початком військово-спортивного свята учасників, майбутніх захисників України привітала директор школи Оксана Федицька і побажала міцного козацького здоров'я, незламної волі до перемоги та патріотичного духу, який допоможе долати будь-які перешкоди. А для того щоб підняти бойовий дух, надати їм наснаги завітали на свято Джури козаки 7 класу.
Наші юні джури змагалися в 6 конкурсах та змаганнях . Тут же відбулося перше змагання «Візитка рою», «Впоряд», де рої показали свої вміння зі стройової підготовки і озвучили девізи. Рій «Слава» — «Перемогу здобути, або дома не бути! »; рій «Патріот» — «За синє небо, за жовте колосся боротися треб що краще жилося». Далі наші команди змагалися «Тачка», «Біг з перешкодами», «Стрибки у мішках», «Перетягування канату»
Команди показали високий рівень в усіх змаганнях. А також відбулося нагородження переможців гри. Компетентне журі визначило місця таким чином: І місце зайняв рій «Слава», ІІ місце - «Патріот»
Дякуємо всім учасниками за активну участь, а глядачам за те як вони підтримували своїх однокласників. 
Сподіваємося, що після цих змагань в учнів залишиться світла пам'ять про славні подвиги наших предків-запорожців і вже вкотре учні своїми добрими справами і вчинками довели, що козацькому роду нема переводу!
Нехай усім джурам таланить у всіх добрих справах, а доля береже від усіх негараздів і щедро стелить перед ними рушники достатку, віри в краще майбутнє України, любові та надії.
Слава Україні! Героям Слава!

Світлина від Ігор Бучко.Світлина від Ігор Бучко.

Переглядів: 244 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 21.05.2017 | Коментарі (0)

Чорнобиль – горе України, її незагоєна рана

Однією з найчорніших дат літопису людської цивілізації є 26 квітня 1986 р. Саме цього дня світ дізнався про одну з найжахливіших катастроф ХХ століття – аварію на четвертому енергоблоці чорнобильської АЕС. 
Чорнобиль... Це слово знає весь світ. Це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестримний біль. 
В цей день учні 9 класу Монастирецької СЗШ І-ІІІ ст. під керівництвом класного керівника Прокопович Галини Тадеївної провели захід «Гіркий полин твоєї долі, Україно!» Школярі згадали тих, хто першим ринувся у бій з невидимим ворогом – радіацією; тих, хто ціною свого здоров'я, а іноді і життя заступив за нас з вами, нашу Україну і всю Європу, не допустив ще більшого лиха.
Діти підготували цікаву презентацію, в якій висвітили маловідомі факти про той страшний день, розповіли про наслідки цієї трагедії, а потім учням продемонстрували відео, де було висвітлено всі події катастрофи, причини і наслідки. Ми уявно поринули в ці події 31-річної давності з яких зрозуміли, що Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною. Тож не треба повторювати помилок. 
У шкільній бібліотеці оформлено виставку «Чорнобильська трагедія у творах письменників», яка присвячена цій трагічній сторінці у житті нашої країни і всього людства. На виставці представлені документальні матеріали, художні твори, публіцистичні нариси. Виставка супроводжується ілюстраціями. 
Давайте берегти оточуючий світ! Нашій планеті вистачить одного Чорнобиля.
Хай стане мир міцніший у сто крат,
Хай над землею чисте небо буде
Чорнобиль- попередження, набат
Його уроків людство не забуде

Світлина від Ігор Бучко.Світлина від Ігор Бучко.

Переглядів: 233 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 21.05.2017 | Коментарі (0)

Пасха - найкраще свято в світі, 
бо радіють дорослі і діти.
всі вітаються: "Христос Воскрес!"
Бог дав радість нам з небес.

Свою дитячу радість цьому святу виявили учні Монастирецької СЗШ І - ІІІ ст. 19 квітня тут була проведена виставка великодніх композицій. діти заздалегіть готували їх самі, активно проявляючи свої здібності, уяву, мислення, творчість. В цей день звучали великодні привітання, вірші про писанки, їх історію, призначення. радіючи святу, всі виконали пісню "Христос Воскрес"

Світлина від Ігор Бучко.

Переглядів: 234 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 21.05.2017 | Коментарі (0)

Всесвітній день авіації і космонавтики.

12 квітня - Міжнародний день польоту людини в космос - Всесвітній день авіації і космонавтики.
Цього року виповнюється 56 років від часу першого польоту у космос людини –Юрія Олексійовича Гагаріна. Це сталося 12 квітня 1961 року. 
Всі заходи, приурочені до цього свята, у Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ст. мали на меті ознайомити учнів з історією космонавтики, її творцями, розкрити роль українських вчених у розвитку космонавтики.
У шкільній бібліотеці була організована виставка. Учні змогли ознайомитися з цікавим матеріалом, здійснити уявну подорож просторами Всесвіту. Школярі радо ділились враженнями від прочитаних книг на космічну тематику: Ю Гагарін: «Дорога в космос», В. Гагарін: «Син Землі та зірок».
Особливу увагу заслуговують видання про життя та професійний шлях космонавтів: Орбітою Гагаріна К,1998 та Каденюк Леонід. Місія – космос. – К,2010

Пригадаймо відчайдуха, 
Хлопця першого з Землі, 
Всесвіт мовчазний він слухав, 
Всміхнено епоху рухав 
На космічнім кораблі. 
Н. Прохоренкова

Світлина від Ігор Бучко.

Переглядів: 226 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 21.05.2017 | Коментарі (0)

Великдень усіх на гостини просить,
Малює сонце полотно небес,
І писанку, як усмішку підносить.
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

На Землю зійшло чудове свято Великодня - святе і чисте, як безхмарне весняне небо. Саме цьому святу присвячена виставка інсталяція у шкільній бібліотеці: 
«Великдень – свято всіх свят». 
Матеріали, представлені на виставці, знайомлять користувачів із традиціями святкування Великодня, розповідають про походження одного із важливих символів цього свята в Україні – писанку. 
З видань представлених на виставці можна дізнатися, чи пригадати, що потрібно покласти у великодній кошик, господині віднайдуть смачні рецепти пасок та інших великодніх страв.
Великдень – це свято всіх свят. Свято, що очищає людей , робить їх добрими та чуйними. У цей день люди всі ідуть до церкви , святять святкові кошики наповнені : пасочками, сиром, маслом, яйцями, хріном, ковбаскою, і звичайно писаночками, що символізують життя на землі.
Христос Воскрес! Воіснину Воскрс!Світлина від Ігор Бучко.

 

Переглядів: 292 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 21.05.2017 | Коментарі (0)

Великоднє вітання воїнам АТО

Війна - наш спільний біль. Ми і серцем, і душею на передовій поряд із нашими захисниками. Можливо, наше сердечне вітання воїнам АТО з нагоди Великодня буде промінчиком надії на довгоочікуваний мир. 
Учні Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів з великим бажанням та ентузіазмом виготовили листівки-вітання, намагаючись донести до захисників частинку великоднього тепла, промінчик мирної весни та Божого благословення. 
Наші діти розуміють, що теж мають долучитись до надання допомоги рідній країні. І найбільше, чим вони наразі можуть допомогти бійцям, – це підтримати своїми щирими побажаннями, малюнками та продуктами.
Ми хочемо, щоб Великдень був незабутнім та радісним для наших захисників! Адже Бог не має інших рук, очей та добрих сердець, окрім наших!

Світлина від Ігор Бучко.Світлина від Ігор Бучко.

Переглядів: 302 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 21.05.2017 | Коментарі (0)