Головна » 2017 » Травень » 21 » Чорнобиль
11:15
Чорнобиль

Чорнобиль – горе України, її незагоєна рана

Однією з найчорніших дат літопису людської цивілізації є 26 квітня 1986 р. Саме цього дня світ дізнався про одну з найжахливіших катастроф ХХ століття – аварію на четвертому енергоблоці чорнобильської АЕС. 
Чорнобиль... Це слово знає весь світ. Це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестримний біль. 
В цей день учні 9 класу Монастирецької СЗШ І-ІІІ ст. під керівництвом класного керівника Прокопович Галини Тадеївної провели захід «Гіркий полин твоєї долі, Україно!» Школярі згадали тих, хто першим ринувся у бій з невидимим ворогом – радіацією; тих, хто ціною свого здоров'я, а іноді і життя заступив за нас з вами, нашу Україну і всю Європу, не допустив ще більшого лиха.
Діти підготували цікаву презентацію, в якій висвітили маловідомі факти про той страшний день, розповіли про наслідки цієї трагедії, а потім учням продемонстрували відео, де було висвітлено всі події катастрофи, причини і наслідки. Ми уявно поринули в ці події 31-річної давності з яких зрозуміли, що Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною. Тож не треба повторювати помилок. 
У шкільній бібліотеці оформлено виставку «Чорнобильська трагедія у творах письменників», яка присвячена цій трагічній сторінці у житті нашої країни і всього людства. На виставці представлені документальні матеріали, художні твори, публіцистичні нариси. Виставка супроводжується ілюстраціями. 
Давайте берегти оточуючий світ! Нашій планеті вистачить одного Чорнобиля.
Хай стане мир міцніший у сто крат,
Хай над землею чисте небо буде
Чорнобиль- попередження, набат
Його уроків людство не забуде

Світлина від Ігор Бучко.Світлина від Ігор Бучко.

Переглядів: 234 | Додав: ВчительІнформатики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar