Головна » 2017 » Квітень » 02

Нарешті ми дочекалися теплих весняних днів, що принесли з собою перші яскраві сонячні промені, зелені листочки та чудовий настрій. Повернулися з півдня невтомні мандрівники - птахи - і тепер чарують нас своїм чудовим співом. Для того, щоб допомогти провісникам весни, яка хоч із запізненням, але прийшла до нас, учні Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів 31 березня взяли участь у Всеукраїнській акції "Зустріч перелітних птахів", яка проходила під девізом «Більше птахів - менше шкідників - вищий урожай!»

Наші школярі - юні майстри столярної справи, представили 5 власноруч виготовлених шпаківень та розмістили їх на шкільних деревах.

Світлина від Ігор Бучко.Світлина від Ігор Бучко.

Ведучі започаткованого Дня зустрічі птахів - учениця 10 класу Гриненко Юлія та учень 11 класу Кокіндяк Роман закликали пам’ятати про охорону птахів не тільки в цей день, а завжди; розповіли прислів’я про птахів, провели захоплюючу гру «Загадка-відгадка» та випробували знання учнів з орнітології у веселій вікторині.

Давайте будемо зустрічати птахів новими будиночками, годувати їх і оберігати. І почуємо від них чарівний спів. Так вони щороку приносять нам навесні вістку про зародження ще одного витка життя!

Переглядів: 207 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 02.04.2017 | Коментарі (0)

З кожним роком проблема збереження довкілля стає все більш актуальною. З метою виховання дбайливого ставлення до природи рідного краю у Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів організовано та проведено День довкілля.

28 березня уся шкільна громада з робочим інвентарем, з прекрасним бадьорим настроєм, вийшли на шкільне подвір'я і прибирали територію біля навчального закладу від минулорічного листя, сухої трави, сміття.

Світлина від Ігор Бучко.Світлина від Ігор Бучко.

Усі школярі працювали дуже добре та наполегливо. Результатом їхніх спільних зусиль стала чиста територія шкільного подвір'я. Тепер залишається кожному учневі підтримувати, оберігати та доглядати за чистотою та порядком.

Переглядів: 257 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 02.04.2017 | Коментарі (0)

Атестаційний період - це надзвичайно важливий етап діяльності навчального закладу.

27 березня у Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів відбулося чергове засідання атестаційної комісії І рівня. Атестувалося 12 педагогічних працівників, які в міжатестаційний період підвищували свою професійну майстерність, своєю компетентністю забезпечували ефективність навчально-виховного процесу.

Голова атестаційної комісії Оксана Федицька чітко дотримувалась усіх нормативно-правових вимог до організації та проведення атестації.

Начальник відділу-соціально-гуманітарної політики Вільшаницької сільської ради, член атестаційної комісії у Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів Леонід Охріменко, після завершення атестації побажав учителям і надалі прагнути до самовдосконалення, самоствердження до більш високого посадового статусу, а учителям, які атестуватимуться в ОТГ атестаційною комісією ІІ рівня - показати свою професійну компетентність, ефективність рівня навчально-виховного процесу та покращення загальних результатів у своїй педагогічній діяльності.

Переглядів: 221 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 02.04.2017 | Коментарі (0)

Відповідно до листа Самбірської місцевої прокуратури від 14.03. 2017 року «Про небезпечні ігри у соцмережах» у Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів відбулися класні батьківські збори, на яких обговорювалися важливі питання навчально-виховного процесу та роль батьківської громадськості в справі навчання та виховання дітей.

Психологом школи Супик Л.Д. було проведено та проаналізовано анкетування з учнями 5-11 класів щодо культури поведінки в Інтернет мережі. На батьківських зборах Леся Дмитрівна розповіла батькам про небезпеку різних груп у соцмережі, зокрема, групи «Синій кит». Наголосила щоб були уважнішими зі своїми дітьми, слідкували за їх емоційним і психологічним станом та відстежували облікові записи дітей у соцмережах. Надала рекомендації щодо зменшення ризику кібербулінгу для їхніх дітей.

З метою запобігання шкідливих звичок та формування здорового способу життя психологом та радою учнівського самоврядування проводилася просвітницька робота з учнями, де вони мали можливість переглянути відеоролик щодо смертельної гри «Синій кит».

Сподіваємося, що проведені заходи допоможуть затвердити негативне ставлення до шкідливих звичок, і наша молодь буде вести здоровий спосіб життя і не буде шукати порад та розради у соціальних мережах.

Переглядів: 259 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 02.04.2017 | Коментарі (0)

У березні виповнилося 205 років з дня народження Миколи Віталійовича Лисенка, основоположника української класичної музики, композитора, піаніста, диригента, збирача пісенного фольклору, громадського діяча.

Школярі Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів на лінійці виконали духовний гімн «Боже Великий, Єдиний», слова якого написав Олександр Кониський, а музику - Микола Лисенко. Учні 8 класу на уроці мистецтва, переглянувши презентацію, яку підготувала учитель Оксана Степанівна Федицька, мали можливість ознайомитися із життєвим та творчим шляхом, а також з музичною спадщиною композитора.

Переглядів: 227 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 02.04.2017 | Коментарі (0)

«Книга вчить, як на світі жить».

Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до бібліотек України традиційне і довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання – час, спвнений дивовижного книжкового розмаїття, свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, дні веселих пригод і літературних відкритів. Започаткована дана акція у 1943 році письменником Л. Кассилем під назвою «Книжкові іменини».

Цьогоріч з 21 по 25 березня 2016 року в Монастирецькій шкільній бібліотеці проходив Тиждень дитячого читання. Розпочався тиждень урочистим відкриттям на тематичній лінійці, де бібліотекар Кваснікевич Г.Р повідомила учням школи про початок тижня дитячого читання, ознайомила всіх з планом роботи та запросила всіх бажаючих приймати участь в проведенні тижня.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання має свої добрі традиції . Він переконує нас в підвищенні активної діяльності користувачів-дітей. До читання в бібліотеках залучається все більша кількість нових читачів. Тиждень дитячого читання традиційно пов’язаний з її величністю Книгою, читанням.

Для поглиблення і розширення читацьких інтересів був розгорнутий перегляд дитячих енциклопедій, довідників, словників для дітей шкільного віку. Для учнів 7-10 класів проведено географічно-пізнавальну подорож «Країна Сонця, що сходить» (до року Японії в Україні), конкурс «Пантомімо-байок», майстер-клас «Весняні аплікації», «Зроби книжку гарнішою», флеш-моб: «Читай з нами» , відео урок «Від папірусу до книги» та оформлено книжкові виставки.

Тиждень дитячої та юнацької книги пройшов цікаво і змістовно. Всі проведені заходи посприяли зацікавленню учнів читанням, бережливому ставленню до книг, розкрили таланти і уподобання кожного учня. А шкільна бібліотека стала для учнів справжнім храмом книг, в якому кожен відчуває себе бажаним гостем.

«Хто багато читає, той багато знає...»

Переглядів: 208 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 02.04.2017 | Коментарі (0)

 

З метою попередження вчинення неповнолітніми злочинів та правопорушень співробітниками поліції проводяться профілактичні бесіди із школярами.

21 березня дільничний офіцер, капітан поліції Кульчицький-Цмайло Ігор Ількович спільно з інспектором ГРПП майором Романом Зембіцьким відвідали Монастирецьку СЗШ І-ІІІ ступенів та провели зустріч з учнями різних вікових категорій. Ознайомили школярів із проблемами, що існують на сьогоднішній день в підлітковому середовищі, криміногенну ситуацію серед дітей та наслідки втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, наркоманію, бродяжництво, жебракування, небезпечні ігри у соцмережах.

Щоб уникнути подібних проблем правоохоронці застерегли та наказали дітям вести себе гідно і не порушувати дисципліни та обов'язків учня.

Маємо надію, що поспілкувавшись із працівниками поліції окремі учні задумаються над своєю поведінкою та вчинками.

Переглядів: 265 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 02.04.2017 | Коментарі (0)

13 березня 2017р. відбулося засідання атестаційної комісії, на якому ознайомлено педколектив із характеристиками тих учителів, що проходять атестацію. Їх у нас 12 чоловік. Педагоги показали свої презентації, у яких поділилися власним досвідом. Учителі підтверджують свої кваліфікаційні категорії. Молоді педагоги атестуються вперше. Це для них визначна подія у житті.

Бажаємо усім нових творчих здобутків!

Переглядів: 235 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 02.04.2017 | Коментарі (0)

«Полюбіть серцем Україну»

203-я весна минає від дня народження великого Сина українського народу, геніального національного Пророка Тараса Шевченка. Богом було призначено йому врятувати Україну від загибелі.

10 березня у Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів вчитель української мови Супик О.І, педагог-організатор Васьків М.Р., вчитель музики Кваснікевич Г.Р підготували літературно-музичну композицію «Полюбіть серцем Україну». Зворушили слова ведучих: «Незважаючи на несказані муки кріпака, на тяжкі переслідування, каземати і навіть солдатську муштру, Тарас Шевченко вистояв, ні на мить не зневірився в обраному шляху і до кінця життя зберіг широчінь лету волелюбного орла і голубину ніжність серця». Глядачі поринули у безмежний світ Шевченкової поезії, яка гармонійно перепліталась із майбутнім нашої України. Перед присутніми промайнули найцікавіші епізоди: «На майдані», «На Січі», «Жіноча доля», «Депутати», «У селі», на яких учні 7-10 класів показали себе майстрами художнього слова та української пісні. Тарас Шевченко хотів бачити Україну вільною, щасливою. Він боровся за її свободу своїм словом. Кожен вірш поета – це біль серця за рідний розтерзаний край. Слова Тараса Шевченка є пророчим для України, її народу та прийдешніх поколінь.

На виставці «Велич Шевченкового слова» в шкільній бібліотеці були представлені твори Т.Г. Шевченка, різні видання «Кобзаря», а також багатотомні твори, присвячені його життю та творчості. Під час презентації книжкових виставок учні дізнаються багато цікавого про життя великого українського поета. Діти не тільки знайомляться з матеріалами, поданими на виставках, а й беруть із собою для домашнього читання збірки віршів великого поета.

Думаймо про Шевченка, живімо ним, продовжуймо його безсмертя в собі та наших дітям.

Переглядів: 263 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 02.04.2017 | Коментарі (0)