Головна » 2017 » Квітень » 2 » Шевченківські Дні
12:43
Шевченківські Дні

«Полюбіть серцем Україну»

203-я весна минає від дня народження великого Сина українського народу, геніального національного Пророка Тараса Шевченка. Богом було призначено йому врятувати Україну від загибелі.

10 березня у Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів вчитель української мови Супик О.І, педагог-організатор Васьків М.Р., вчитель музики Кваснікевич Г.Р підготували літературно-музичну композицію «Полюбіть серцем Україну». Зворушили слова ведучих: «Незважаючи на несказані муки кріпака, на тяжкі переслідування, каземати і навіть солдатську муштру, Тарас Шевченко вистояв, ні на мить не зневірився в обраному шляху і до кінця життя зберіг широчінь лету волелюбного орла і голубину ніжність серця». Глядачі поринули у безмежний світ Шевченкової поезії, яка гармонійно перепліталась із майбутнім нашої України. Перед присутніми промайнули найцікавіші епізоди: «На майдані», «На Січі», «Жіноча доля», «Депутати», «У селі», на яких учні 7-10 класів показали себе майстрами художнього слова та української пісні. Тарас Шевченко хотів бачити Україну вільною, щасливою. Він боровся за її свободу своїм словом. Кожен вірш поета – це біль серця за рідний розтерзаний край. Слова Тараса Шевченка є пророчим для України, її народу та прийдешніх поколінь.

На виставці «Велич Шевченкового слова» в шкільній бібліотеці були представлені твори Т.Г. Шевченка, різні видання «Кобзаря», а також багатотомні твори, присвячені його життю та творчості. Під час презентації книжкових виставок учні дізнаються багато цікавого про життя великого українського поета. Діти не тільки знайомляться з матеріалами, поданими на виставках, а й беруть із собою для домашнього читання збірки віршів великого поета.

Думаймо про Шевченка, живімо ним, продовжуймо його безсмертя в собі та наших дітям.

Переглядів: 264 | Додав: ВчительІнформатики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar