Головна » 2017 » Квітень » 2 » Тиждень читання
12:58
Тиждень читання

«Книга вчить, як на світі жить».

Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до бібліотек України традиційне і довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання – час, спвнений дивовижного книжкового розмаїття, свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, дні веселих пригод і літературних відкритів. Започаткована дана акція у 1943 році письменником Л. Кассилем під назвою «Книжкові іменини».

Цьогоріч з 21 по 25 березня 2016 року в Монастирецькій шкільній бібліотеці проходив Тиждень дитячого читання. Розпочався тиждень урочистим відкриттям на тематичній лінійці, де бібліотекар Кваснікевич Г.Р повідомила учням школи про початок тижня дитячого читання, ознайомила всіх з планом роботи та запросила всіх бажаючих приймати участь в проведенні тижня.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання має свої добрі традиції . Він переконує нас в підвищенні активної діяльності користувачів-дітей. До читання в бібліотеках залучається все більша кількість нових читачів. Тиждень дитячого читання традиційно пов’язаний з її величністю Книгою, читанням.

Для поглиблення і розширення читацьких інтересів був розгорнутий перегляд дитячих енциклопедій, довідників, словників для дітей шкільного віку. Для учнів 7-10 класів проведено географічно-пізнавальну подорож «Країна Сонця, що сходить» (до року Японії в Україні), конкурс «Пантомімо-байок», майстер-клас «Весняні аплікації», «Зроби книжку гарнішою», флеш-моб: «Читай з нами» , відео урок «Від папірусу до книги» та оформлено книжкові виставки.

Тиждень дитячої та юнацької книги пройшов цікаво і змістовно. Всі проведені заходи посприяли зацікавленню учнів читанням, бережливому ставленню до книг, розкрили таланти і уподобання кожного учня. А шкільна бібліотека стала для учнів справжнім храмом книг, в якому кожен відчуває себе бажаним гостем.

«Хто багато читає, той багато знає...»

Переглядів: 209 | Додав: ВчительІнформатики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar