Головна » 2016 » Жовтень » 02

150 років від дня народження М. Грушевського

 

         З метою вшанування та утвердження традицій боротьби за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, засвідчення вдячності всім творцям і захисникам Української держави та відзначення 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського було проведено  27 вересня 2016 року загальношкільну лінійку  «Великий син українського народу» . Учні дізналися багато цікавого про першого Президента України, талановитого вченого-історика.

         У  шкільній бібліотеці для знайомства  читачів з творчим надбанням Михайла Сергійовича Грушевського.презентовано книжкову виставку:

"   М. С. Грушевський – великий син українського народу ". 

                                                      

Михайло Сергійович Грушевський – видатний вчений світового рівня, один із лідерів українського національного руху, невтомний дослідник історії та культури українського народу, поборник його соборності. Своїми науковими працями на величезному масиві документальних джерел найгрунтовніше описав тисячолітню історію українського народу, його вагомий внесок у світову культуру.

Творча спадщина Михайла Грушевського налічує не лише близько двох тисяч публіцистичних і наукових праць з історії України, її літератури і культури, але також і численну архівну і, зокрема, епістолярну спадщину, що є багатющою скарбницею думок і практичного досвіду з різних питань розбудови української держави, які є  актуальними у наш час.

                                                                                  Завдяки історичній пам'яті

людина стає особистістю,

народ - нацією, країна -державою.

М. Грушевський

Переглядів: 248 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 02.10.2016 | Коментарі (0)

Людина створена природою для миру, 
а не для війни,
народжена для радості,
а не для горя...

                        Франсуа Рабле

Мир кожній дитині і країні в якій вона живе! Такі слова звучали з вуст дітей на урочистій лінійці « Голуб миру пролети над нашою землею» 20 вересня 2016 року. У той момент, коли питання миру є особливо нагальним для  країни, усі бажання, усі сподівання і мрії  пов’язані з мирним майбутнім України.  Учні 1-11 класів декламували вірші про мир, співали пісень та промовляли гасла: «Голуб МИРУ, прилети! Україну захисти!» , «Право  народів на мир» Україна – мирна держава!»,  «Ми проти війни!», «Ми хочемо миру!»

      Учні Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів виготовили паперових голубів – знак миру, якій нагадуватиме кожному якою ціною завойований мир на планеті, і як діти цінують і розуміють значення чистого мирного неба та яскравого сонця.  Цих голубів вони прикріпили кожному педагогу та учню школи  з побажанням миру  рідній Україні. Наш голуб миру залишиться в наших серцях. А ми і надалі будемо продовжувати дарувати світу добро і усе найкраще.

 

     До святкування Дня миру приєдналася і Спринська СЗШ І ступенів, де була проведена виховна година на тему: «Хай сонечко миру нам сяє всі дні,, хай більше ніколи не буде війни». У проведенні свята взяли участь усі учні та вчителі школи. Вчитель Бахновська Н.М. провела бесіду про те, яке значення миру у житті людини і що потрібно робити для цього, щоб у світі панував мир. Діти читали вірші, співали пісні про сонечко і мир, про рідну Вітчизну.

Колективно склали і написали листа українському солдату, який в наш час захищає Україну від ворога на Сході. Потім запустили у небо синьо-жовті кульки.

     У світі без миру, дружби, взаєморозуміння не прожити. Це повинен розуміти кожен і йти з цією думкою по життю. Нехай же увесь світ почує голоси наших маленьких українців: "Хай буде мир на всій Землі!"

 

Переглядів: 314 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 02.10.2016 | Коментарі (0)

16 вересня 2016 року відповідно до плану роботи Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів відбулося свято “Осінній вернісаж», у якому взяли участь учні 5-11 класів.  

Цього року, як завжди, композиції підкорили всіх своєю оригінальністю, винахідливістю, неповторністю. Дуже широко  була представлена національна символіка.   Учні кожного класу представили композиції з квітів, придумали їм назви та підготували захист. А члени журі визначили найкращі композиції, які відповідали положеню до конкурсу. Перше місце посіли учні 5 і 9 класу, друге – розділили між учнями 6,7 та 8  класів, третє – 10 і 11 класи

 

Усі роботи разом створили неймовірну квіткову красу, якою милувалися учні й учителі школи.

   Одночасно свято квітів відбулося у Лопушнянській та Спринській школах.

Так у Спринській СЗШ І ступенів були представлені такі композиції: « я, вірю у тебе, Україно», «Україна – сонячна держава», «Ні – війні», «З днем народження, рідна Вітчизно моя», «Квітами всміхається земля», «Барви осені», «Без верби і калини нема України»

   Діти читали вірші про квіти, виконали пісні «Калинонька», «Чорнобривці», «Василички».

   Було проведено вікторину на тему: «Український віночок». Діти дізналися багато нового про значення квітів у житті людини.

    У Лопушнянській СЗШ І ступенів  учні 1-3 класів взяли участь у проведенні свята.  Учні 1 та 2 класу виготовили композицію «Чарівні мелодії осені», яку захистили піснею»Осінь». 3 клас підготував композицію «Квітковий герб розцвів на славу, як символ наої держави» .

Анна Кміть продекламувала вірш «Батьківщина».

   Кожна дитина розкрила себе у своїх роботах, показали нам свою фантазію і талановитість.

Переглядів: 469 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 02.10.2016 | Коментарі (0)