Головна » 2016 » Жовтень » 11

75-та річниця Бабиного Яру

 

5 жовтня під керівництвом вчителя історії Вовк Марією Степанівною проведено захід,  присвячений 75-й річниці трагедії Бабиного яру «Бабин яр: символ вічної скорботи».  Участь взяли учні 8-11 класів. Вони прослухали інформацію та переглянули презентацію про події, які почали відбуватися у вересні 1941 року і тривали весь окупаційний період під час Другої світової війни у м. Києві. Школярі пройнялися співчуттям до тих людей, яким довелося пройти через гіркий жах.

Бібліотекарем, Кваснікевич Ганною Романівною, було підготовлено стенд памяті жертв «Бабиного Яру».

Час може зарубцювати рани. Та він безсилий загасити нашу пам’ять. Шовінізм і ксенофобію не можна перемогти лише силовими чи чисто політичними методами. Боротьба з цим злом проходить через душі людей. Крапку може поставити лише перемога людського розуму та волі.

Переглядів: 289 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 11.10.2016 | Коментарі (0)

День працівника освіти

 30 вересня вчителів та учнів зустріли теплий сонячний ранок та прикрашена школа до Дня працівника освіти.

 За шкільною традицією День вчителя – ще й день учнівського самоврядування, тому уроки у школі проводять старшокласники. Діти старанно підготувались до уроків і мали змогу хоч трішки побувати у ролі вчителів.

Учнівський парламент підготував  святковий концерт до Дня вчителя, під час якого учні школи привітали вчителів зі святом. Лунали пісні , вражали сучасні танці, гумористичні інсценівки із шкільного життя та багато щирих слів вдячності за вчительську нелегку працю та неймовірне терпіння.

Весела музика, рухи, сміх і задоволення наповнювали коридори школи. Своїм дружнім танком учні підняли настрій всім педагогам.

 


Дорогі вчителі!
Нехай гарний настрій, який подарували учні вам у цей святковий день залишиться з вами на весь навчальний рік. Посміхайтеся частіше і всі негаразди минуть. Зі святом вас, міцного здоров’я і багато терпіння, а також любові до своїх маленьких і таких рідних учнів! 

Переглядів: 262 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 11.10.2016 | Коментарі (0)

День бібліотеки та музики

Уже традиційно Монастирецька СЗШ  І-ІІІ ступенів відзначає 30 вересня Всеукраїнський день бібліотек  та 1 вересня – Міжнародний день музики.

      На загальношкільній лінійні учні 10 класу  ознайомили учнівський та педагогічний колектив  з першими бібліотеками  та порекомендували яку музику слухати для кожного виду настрою.

  І тому, на шкільних перервах звучали безцінні музичні твори , що стали надбанням української і світової музичної культури. Музика ніколи не старіє, вона дозволяє нам доторкнутися не тільки до часів іх авторів, але і заглянути у майбутнє, відчути автентичність цього моменту. 

Переглядів: 281 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 11.10.2016 | Коментарі (0)