Головна » 2020 » Листопад » 13 » ХХІ Міжнародний конкурс знавців української мови ім. П. Яцика
15:02
ХХІ Міжнародний конкурс знавців української мови ім. П. Яцика

У рамках тижня української мови 12 листопада, традиційно до Дня української писемності та мови, в Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів пройшов І тур ХХІ Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика – відомого мецената, який свого часу і започаткував цей турнір мовознавців. Конкурс, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.

Мовний марафон об’єднав учнів 3-11 класів. Виконуючи конкурсні завдання, діти показували не тільки знання граматичного матеріалу, але і самостійність, креативність мислення та здібності в зв’язному мовленні, поглянули на історію свого народу, збагнули роль рідної мови в утвердженні української державності.

У цей день відбувся і лінгвістичний конкурс «Буду я навчатись мови золотої…», у якій змагалися учні 5 та 6 класів: «Дивослово», «Словограй».

Діти з цікавістю виконували найрізноманітніші завдання: від слова утворювали нові слова, розгадували ребуси , редагували речення, розв’язували лінгвістичні задачі, «вели битву» за синоніми, із слів укладали «Заповіт». Працювали групи злагоджено й творчо.

Володіти українською мовою, знати її історію – це обов’язок кожного українця!

Переглядів: 96 | Додав: ВчительІнформатики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar