Головна » 2020 » Листопад » 27 » Голодомор
19:04
Голодомор

1933-й рік… найчорніший час в історії України. У світі не зафіксовано такого голоду, як той, що випав на долю нашого народу.

26 листопада в  Монастирецькій СЗШ І-ІІІступенів відбувся захід – реквієм «Сльози Божої Матері»,  який підготував педагог-організатор Марія Васьків  та музичний керівник Ганна Кваснікевич. Діти нагадали про ті страшні сторінки історії нашої держави, коли без стихії, без засухи, без війни – в самому центрі Європи, в Україні, яка була житницею континенту, небачений голод забрав у могилу мільйони людей.

Сьогодні ми впевнено можемо говорити, що це був більшовицький геноцид! Це була безкровна, людоморська війна проти українського народу. Війна – задля того, щоб підірвати коріння волелюбної нації, винищити цілий етнос.

 Учасники заходу зачитали розповіді свідків того страшного голодного лихоліття, адже це – достовірне джерело правди про голодомор.  Хвилиною мовчання та запаленням пам’ятної свічки, вшановано жертв трагічних подій. 

Також учні наголосили на тому, що хліб потрібно шанувати, адже колоски пшениці вважаються символом життя і перемоги над голодом.

В  4 класі   класний керівник  Ірина Процовська провела годину пам’яті і скорботи «Не дамо загасити свічку пам’яті. День пам’яті жертв Голодомору».Учні читали вірші, спогади очевидців тієї страшної трагедії, переглянули відеоролик «Де б ти не був – вшануй померлих від голоду!». Ця виховна година запам’яталась усім завдяки емоціям суму, жалю і співпереживання, які відчувалися у кожному слові і русі її учасників.

В 2  класі Марія Цимбаляк провела виховну година «Ти приніс мені яблуко?». Школярі переглянули відео, ознайомилися з  скульптурною композицією «Дівчина з колосками» вшанували пам'ять дітей, що загинули у 1932-1933 роках.

У шкільній бібліотеці відбулася шкільна виставка «Голгофа голодної смерті», в якій автори описали  трагічні події української історії.

28 листопада запрошуємо кожну українську сім'ю о 16-й годині приєднатися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті усім померлим від голоду».  

Переглядів: 89 | Додав: ВчительІнформатики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar