Головна » 2021 » Березень » 10

Україна – Шотландія: дві країни – одна краса. Всіх вражає близькість культур, на вершині яких височіють постаті справжніх національних поетів – Тараса Шевченка та Роберта Бернса.

Про творчість цих велетнів, на яких будується національна самоідентифікація обох наших народів, говорили учні 7 класу на уроці зарубіжної літератури «Шотландський та український кобзарі» (вчитель Галина Вітик-Столяр). Школярі аналізували та порівнювали поезію двох національних кобзарів, виконали колаж до поезії «Мені тринадцятий минало», читали поезії напам’ять.

Справедливо їх називають Великими Кобзарями. Кращі твори цих світочів духу представлені у двомовному варіанті, як і біографічні дані, окремі факти з історій України та Шотландії.

 

Переглядів: 92 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 10.03.2021 | Коментарі (0)

Тарас Шевченко... Наш рідний, незабутній, величний, недосяжний і близький...

Пильний вартовий, що на сторожі нашого слова стоїть і десятиріччями нагадує нам, хто ми і що ми, „чиїх батьків діти”. Це він історію свого життя вважав частиною історії Батьківщини.

Саме його творчість знайшла відгук у серцях людей з кожної верстви українського суспільства, пробудила національну свідомість і гідність. З нагоди відзначення дня народження великого українського поета, Кобзаря українського народу Т.Г. Шевченка, у Монастирецькій ЗЗСО І-ІІІ ст. було проведено ряд заходів.

Класний керівник 4 класу Ірина Процовська провела квест "Тарас Шевченко - геніальний син українського народу". Учні пройшли 5 станцій: математичну, поетичну, родинну , театральну та художню.Діти розповідали про невідомі події в житті Тараса Шевченка, складали "коло вибору", робили ілюстрації та інсценували уривки з його творів.

В 6 класі вчитель української мови Оксана Супик провела інформаційну годину "Ми вшановуєм пам'ять Шевченка". Для цього використовувались найрізноманітніші форми і методи " Незакінчене речення", " Займи позицію", "Сенкан", "Опорні слова". Учні вміло і творчо висловлювали свої думки, відповідаючи на запитання "Хто такий для мене Т.Шевченко?". Присутні уважно слухали поезії Т.Шевченка, які читали шестикласники.

У шкільній бібліотеці розгорнуто інформаційно-книжкову виставку "Прометей нації Т. Шевченко", яка висвітлює життєвий та творчий шлях письменника, Шевченкіану в поезії, живописі, музиці.

May be an image of 12 людей, люди стоять та у приміщенні

May be an image of 1 особа, sitting, стоїть та у приміщенні

May be an image of 1 особа та у приміщенні

Переглянути відео

Переглянути відео

Переглядів: 93 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 10.03.2021 | Коментарі (0)

З ледь відчутним весняним подихом вітру, лагідним сонячним промінням, паростками перших квітів до нас приходить чудове жіноче свято – 8 Березня.

Напередодні Міжнародного дня 8 Березня цікаво, тепло, весело пройшло свято у нашій школі.

Учнівське самоврядування подарували для жіночої частини педагогічного колективу незабутній святковий концерт, зачарувавши присутніх пісенним виконанням, сучасними танцями та віршами. Яскраві учнівські виступи стали чудовим подарунком гарного настрою до свята.

Учні 2 класу дуже старались і виготовили власними руками дуже гарні подарунки на весняне свято для своїх рідних любимих матусь

May be an image of 14 people, including Лілія Котович, дитина, люди стоять та у приміщенні

May be an image of 9 людей, дитина, люди стоять та у приміщенні

Переглянути відео

Переглядів: 87 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 10.03.2021 | Коментарі (0)

Про те, що уроки німецької мови можуть бути не лише цікавими і змістовними, а й «смачними» довідалися учні 6 класу, підготувавши чудовий захід «МастерШеф. Німецькі та українські рецепти». «МастерШеф» – масштабне кулінарне реаліті-шоу, в якому кухарі-аматори готують різноманітні страви. Кожна команда отримала інтелектуальне завдання. В основу уроку була покладена методика CLIL – предметно- мовне інтегроване навчання, метою якого є поєднання фахових знань та загальномовних компетенцій. Журі конкурсу оцінювало час приготування, естетичний вигляд і смакові якості, а також зовнішній вигляд та згуртованість команд. Усі мали змогу ще раз переконатися в тому, що наші учні креативні, старанні, кмітливі, розумні. А нагородою для всіх учасників дійства стало спільне частування приготовленими стравами.

Переглядів: 93 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 10.03.2021 | Коментарі (0)