Головна » 2021 » Березень » 10 » Тарас Шевченко... Наш рідний, незабутній, величний, недосяжний і близький...
19:29
Тарас Шевченко... Наш рідний, незабутній, величний, недосяжний і близький...

Тарас Шевченко... Наш рідний, незабутній, величний, недосяжний і близький...

Пильний вартовий, що на сторожі нашого слова стоїть і десятиріччями нагадує нам, хто ми і що ми, „чиїх батьків діти”. Це він історію свого життя вважав частиною історії Батьківщини.

Саме його творчість знайшла відгук у серцях людей з кожної верстви українського суспільства, пробудила національну свідомість і гідність. З нагоди відзначення дня народження великого українського поета, Кобзаря українського народу Т.Г. Шевченка, у Монастирецькій ЗЗСО І-ІІІ ст. було проведено ряд заходів.

Класний керівник 4 класу Ірина Процовська провела квест "Тарас Шевченко - геніальний син українського народу". Учні пройшли 5 станцій: математичну, поетичну, родинну , театральну та художню.Діти розповідали про невідомі події в житті Тараса Шевченка, складали "коло вибору", робили ілюстрації та інсценували уривки з його творів.

В 6 класі вчитель української мови Оксана Супик провела інформаційну годину "Ми вшановуєм пам'ять Шевченка". Для цього використовувались найрізноманітніші форми і методи " Незакінчене речення", " Займи позицію", "Сенкан", "Опорні слова". Учні вміло і творчо висловлювали свої думки, відповідаючи на запитання "Хто такий для мене Т.Шевченко?". Присутні уважно слухали поезії Т.Шевченка, які читали шестикласники.

У шкільній бібліотеці розгорнуто інформаційно-книжкову виставку "Прометей нації Т. Шевченко", яка висвітлює життєвий та творчий шлях письменника, Шевченкіану в поезії, живописі, музиці.

May be an image of 12 людей, люди стоять та у приміщенні

May be an image of 1 особа, sitting, стоїть та у приміщенні

May be an image of 1 особа та у приміщенні

Переглянути відео

Переглянути відео

Переглядів: 93 | Додав: ВчительІнформатики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar