Головна » 2016 » Грудень » 19

       День Святого Миколая – один з найсвітліших і найрадісніших свят усього християнського люду. З його приходом кожен з нас сподівається на якесь маленьке диво, здійснення заповітної мрії, котра під силу лише святому.

   До Дня Святого Миколая учні початкових класів Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів презентували казковий ранок «Святий Миколай, завітай до нас!». Вистава подарувала чудову атмосферу дійства, гарний настрій усім присутнім. У святі брали участь казкові герої: Маша і медвідь,  гноми та Білосніжка і чарівна фея, яка виконувала найзаповітніше бажання школярів. Але як завжди добро перемогло зло, а дітки настільки поринули у світ пригод, що кожного разу аплодували добрим персонажам та шквалом аплодисментів зустріли Святого Миколая. Неймовірна атмосфера панувала у залі, а щирий дитячий сміх зробив цьогорічне свято Миколая незабутнім для малюків школи. І у цей найочікуваніший  час для усіх дітей з'явився Чудотворець Миколай зі своїми помічниками – ангелами. Його радісно зустрічали школярі, заспівали безліч пісень та розповідали святому вірші, адже до цього дня всі вони готувалися старанно.                  

    Така величезна кількість щасливих дітей та дорослих мабуть вразила Чудотворця в саме серце, тому він із щедрістю випромінював чудодійну енергію добра і любові. Діти співали веселі пісні, грали в захоплюючі ігри і отримали солодкі подарунки від Святого Миколая, які спонсорував депутат Львівської обласної ради Ярослав Дубневич.

       Саме завдяки співпраці, талантам наших діточок, чудовим костюмам, продуманому музичному супроводу вдалося в повній мірі передати і розкрити духовність свята, донести важливість його для кожного з нас, посіяти нову надію в добро і злагоду, відчути, як з новою силою піднімається віра в серцях, як тягнеться душа до світла, як прагне миру і любові.

       Наслідуємо добро і вчинки Миколая! Нехай це свято стане для нас святом Милосердя, святом Доброти, Прощення, Любові до ближніх.


 

Переглядів: 218 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 19.12.2016 | Коментарі (0)

…Ой, Андрію, Андрію

                       Пошли мені надію…

         12 грудня,  в переддень свята Апостола Андрія Первозванного, учні 8 класу під керівництвом класного керівника Вовк Марії Степанівни та музичного супроводу Федицької Оксани Степанівни, провели Андріївські вечорниці.

 

         Захід був спрямований на ознайомлення  учнів з давнім народним звичаєм проводити вечорниці та обрядами ворожіння й кусання калити та виховувати любов до Батьківщини, патріотизму. Герої дійства разом із глядачами перенеслися в минуле і уявили тихе українське село, де лиш чути дівоцькі співи. Господинею вечорниць була Гриненко Анна , яка розважала молодих дівчат і хлопців, навчила їх гадати на свою майбутню долю. Хлопці змагалися з дівчатами у переспівах та кусали калиту.   Господиня пригостила всіх присутніх пампушками, пирогами із сиром та калитою. Все наше свято супроводжувалося українськими піснями:"Я хазяйочка ", "Мені ворожка ворожила" та інші. Дівчата та хлопці низько поклонилися господині і подякували за смачну вечерю.  Веселощі, гарний настрій та смачні пампушки створили незабутнє свято!!!

 

 

Переглядів: 458 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 19.12.2016 | Коментарі (0)

         25 років нашим Збройним силам! Ми пишаємось, що в цей нелегкий час наша оборона набирає обертів, наші збройні сили міцніють, стають досвідченішими, авторитет армії росте, а професія офіцера стає престижною.

         9 грудня у  Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів відбулася урочиста лінійка, приурочена до Дня Збройних Сил України. У наші дні, під час військових дій на сході країни, це свято набуває особливої актуальності.

        Учні та адміністрація школи запросили на свято воїнів АТО Курило Ігоря, Стадника Романа та Коханевича  Андрій -  випускників школи.  На свято прибув  Курило Ігор.

        Діти з захопленням слухали розповідь військовослужбовця про будні українських прикордонників. Курило Ігор розповів про свою службу та перебування в зоні АТО, про навчання  та харчування учнів на Сході України, поділився своїми планами на майбутнє.

        

На заході лунали вірші про героїчне минуле та патріотичні пісні «Ми не чужинці», «Дай Боже сили нашим солдатам» у виконані Юлії Гриненко та Романа Кокіндяка. Діти вшанували пам’ять загиблих воїнів АТО  хвилиною мовчання.

       Учнівський та педагогічний колектив підготували  невеличкі сувеніри нашим захисникам, які воювали за рідну землю і мирне небо над нашими головами.

        Нині, як ніколи, відчуваємо потребу у підтримці тих, хто мужньо захищає нашу країну. Усвідомлюючи власну роль у допомозі українським воїнам, учнівське самоврядування  організували та провели благодійний ярмарок, на який запросили педагогів, батьків та учасників АТО. Вражав асортимент домашньої випічки, здатний задовольнити смаки найвибагливішого гурмана. Гості пригощалися солодощами, десертами  та пиріжками. Усі, хто хотів, могли отримати ярмаркову фотографію у подарунок. А найприємніше те, що захід став місією доброчинності. Адже  за отримані кошти будуть  придбані  продукти  учасникам АТО.

       Сподіваємось, що проведена благодійна акція надихнула усіх замислитися над тим, якою може бути роль і власний внесок кожного у справу миру, підтримки тих, хто його виборює ціною власного життя.

   До Дня Збройних Сил України учні школи збирали продукти, плели сітку для наших захисників та малювали листівки, малюнки, які  разом з продуктами відправлять в зону АТО. 

Переглядів: 260 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 19.12.2016 | Коментарі (0)

          На базі Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів  08 грудня відбувся семінар-практикум суспільно-гуманітарного циклу (педагогів-організаторів, практичних психологів та бібліотекарів) на тему: «Учнівська молодь: цінності та пріоритети». Учасниками семінару були представники Вільшаницької СЗШ     І-ІІІ ступенів: Вовк Ольга Миронівна, Олексяк Галина Миронівна, Герич Іванна Ярославівна 

        Семінар – практикум відкрила голова методичної ради округу Оксана Степанівна Федицька, яка   наголосила  на  створення умов для реалізації  і розвитку науково-методичної роботи навчальних закладів, розробку окремих проблем, пов’язаних з удосконаленням навчально-виховної роботи, проведення системи заходів, спрямованих на розвиток творчого потенціалу педагогів, вивчення й узагальнення їхнього перспективного педагогічного досвіду та йото впровадження, організації належного психологічного супроводу учасників навчально-виховного процесу у 2016/2017 н.р.

       

Практичний психолог, Супик Леся Дмитрівна  підготувала круглий стіл з елементами бесіди щодо проблем комп’ютерної залежності, де були розглянуті проблеми інтернет- залежності учнівської молоді.

        Педагог-організатор, Васьків Марія Романівна розкрила особливу  роль  учнівського парламенту в розвитку школи .

       Бібліотекар школи, Кваснікевич Ганна Романівна розповіла про дозвілля школярів та наголосила на тому, що читання -  один  із видів дозвілля учнів.

      Заступник директора з виховної роботи Карпінець Марія Василівна підготувала методичні рекомендації щодо проблем учнівської молоді.  Було виготовлено також посібник «Методичні рекомендації учням, батькам та педагогам щодо проблем комп’ютерної  залежності».

      

Напередодні зимових свят голова методоб'єднання Марія Карпінець  побажала усім присутнім міцного здоров’я, успіхів, родинного щастя, достатку,благополуччя, гарного настрою і любові.

 

Переглядів: 468 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 19.12.2016 | Коментарі (0)

Батьківські збори

     Важливою складовою навчально-виховного процесу сучасного закладу освіти є організація роботи з батьками та сім’ями учнів і саме тому, відповідно до річного плану на базі Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів 01 грудня 2016 року  відбулися загальношкільні батьківські збори. Директор Оксана Федицька озвучилапитання, які виносились на порядок денний.

Першим питанням було обрання голови батьківського комітету - Хавули Івана Михайловича, за якого одноголосно проголосували усі присутні. Секретарем батьківських зборів було обрано Оксану Миронівну Адамчук.Членами батьківського комітету обрано батьків із 5, 8, 10 класів.

Директор школи ознайомила батьків зі змістом, методикою навчально-виховного процесу в навчальному закладі.Заступник директора школи з навчально-виховної роботи Стасишин М.Ю.аналізувала навчальні досягнення учнів станом на грудень 2016 року, їхні можливості, етапи просування учнів школи в навчальній діяльності.

Також розглядалося питання організації харчування учнів.

З фінансово- господарською діяльністю школи ознайомилидиректорФедицька О.С. та завгосп- Хавула І.М. Було проведено звіт про використання батьківських тапозабюджетних коштів, а також коштів Вільшаницької сільської ради, за які  придбано будівельні матеріали для ремонту навчального закладу та  будівель, які знаходяться на території.

   По завершенні загальношкільних батьківських зборів класні керівники провели батьків у навчальні кабінети де продовжувалось обговорення навчально-виховного процесу, а саме успішності кожного учня зокрема.

 

 

Переглядів: 301 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 19.12.2016 | Коментарі (0)

 

            13 жовтня 2016 року у Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів відбулося  засідання атестаційної комісії І рівня.

             На порядок денний виносились такі питання:

  1. Про розподілобов’язківміж членами атестаційної комісії.
  2. Затвердженнясписківпедагогічнихпрацівників, якіатестуються.
  3. Розподіл членів атестаційної комісії за  вчителями, які атестуються.
  4. Затвердження планів індивідуальної роботи педпрацівників, які  атестуються.
  5. Прийняття рішень щодо перенесення строку чергової атестації.
  6. Затвердження плану-графіку роботи та засідань атестаційної комісії.

У 2016-2017 навчальному році.

Протягом міжатестаційного періоду12 педагогічних працівників діляться своїм педагогічним професіоналізмом і винахідливістю. Саме ці критерії здатні допомогти комісії визначити кваліфікацію педагога і дати  йому відповідну оцінку.

Тож залишається побажати педагогам успіхів на освітянській ниві та творчих злетів. 

Переглядів: 259 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 19.12.2016 | Коментарі (0)