Головна » 2016 » Листопад » 28

ГОЛГОФА ГОЛОДНОЇ СМЕРТІ

Прошу, у серці запаліть
Скорботи полум'я священне
та крізь століття пронесіть
Сльозу безвинно убієнних!

        Пам'ять - нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок написано криваво-чорним кольором. Це було не стихійне лихо, а зумисне підготовлений голодомор 1932-33 років. Влада забрала у людей все - до останнього колоска, до останньої зернини. Голодомор приніс не лише страждання і смерть. Він посіяв страх серед людей. Тільки правда про геноцид українського народу і чиста пам'ять про усіх загиблих здатна звільнити нас від мороку минулого. Такими словами 25 листопада була розпочата  інформаційно - виховна година  до Дня пам’яті жертв голодомору, яку підготували учні 11 класу  спільно з класним керівником Іваном  Романовичем Добрянським.


         Щохвилини з вересня 1932 року по липень 1933-го помирали щонайменше 17 осіб, щогодини - більше 1000, щодня - понад 24 тисячі. За десять місяців Україна втратила майже чверть свого населення. В голодомор, за оцінками дослідників, померло від 7 до 10 мільйонів чоловік. Голодне лихоліття найбільше вразило дітей. Третина всіх померлих від голоду - діти.

        Ведучі :  Курило Марія, Кокіндяк Роман, Іванчук Ольга, Курило Микола  нагадали присутнім, про ті страшні роки… Вірші декламували: Курило Софія, Безик Юлія, Гриненко Юлія. Тужливо звучала пісня про «Голодомор»  на слова і муз. Анатолія Салогуба у виконанні дуету: Кокіндяка Роман і  Гриненко Юлія.
       

У шкільній бібліотеці презентовано книжкову виставку  і оформлено фото документального  стенду «Голгофа голодної смерті».    На виставці представлені документальні статті та художньо-документальні книги відомих українських письменників: В. Барки "Жовтий князь" та У. Самчука "Марія".

     Цього дня  також проходила акція «Незабудки пам’яті».  Заступник директора з виховної роботи Карпінець М.В.  разом з педагогом-організатор Васьків М.Р. підготували панно, яке своїми обрисами нагадує картографічну територію України, а кольоровою гаммою символізує трагічні події. Під час скорботної церемонії символічну квітку-незабудку прикріплювали учні до панно, аби засвідчити, що ця трагічна сторінка не витерта з пам’яті українців. 

Ми пам’ятаємо про Голодомор. Ми не маємо права забути, бо ми діти своєї країни і щиро оплакуємо своїх Героїв!!!

Переглядів: 336 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 28.11.2016 | Коментарі (0)

     У 2016 році в Україні вже втретє відзначають День Гідності та Свободи на честь початку в цей день двох революцій в нашій історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

     З нагоди цього свята протягом тижня пройшла низка заходів.  21 листопада учнями 11 класу підготовлено урочисту лінійку, де  згадали події Майдану і вшанували пам'ять загиблих в ті дні хвилиною мовчання. Учні 8-11 класів переглянули документальний фільм "Зима, що нас змінила" про події на Майдані. Учні мали змогу побачити унікальні кадри та почути спогади очевидців та волонтерів, які перебували на Майдані під час тих визначних подій.

            Готуючи заходи в школі на відзначення даної історичної дати, у кожному класі були проведені  виховні години “Свобода та Гідність понад усе!», “День Гідності та Свободи”, а у шкільній бібліотеці відбулася виставка “Герої на вмирають”, присвячена героям Небесної сотні».

          Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії.
        Слава Україні! Героям слава!

Переглядів: 255 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 28.11.2016 | Коментарі (0)