Головна » 2018 » Грудень » 22 » «Всеукраїнський тиждень права»
09:57
«Всеукраїнський тиждень права»

З 10 по 14 грудня у Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів пройшов «Всеукраїнський тиждень права». Це спрямовано для того, щоб поглибити знання дорослих і дітей про їх права, зазначені в державних документах: зокрема в Конституції України. Тобто цей тиждень – пропаганда, спрямована на всіх громадян нашої держави. 
Основною метою тижня було:
- підвищити інтерес учнів до правознавства;
- розширити й поглибити знання та вміння учнів з даного предмету;
- реалізувати на практиці основні принципи особистісно-орієнтованого
підходу до навчання;
- створити сприятливі умови для виявлення знань та вмінь учнів у
нестандартних ігрових ситуаціях.
Всеукраїнський тиждень права розпочався відкриттям загальношкільної лінійки, на якій вчитель правознавства Вовк М.С. та учні 10 класу розповіли про історію започаткування та ознайомили планом проведення тижня. Тиждень права сьогодні вже має статус державного, носить характер національної правової традиції та включає в себе цілу низку заходів, акцій, конкурсів.
Були проведені заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дитини дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій. У школі випущені стіннівки «Пам’ятка для учнів щодо профілактики правопорушень», пройшли конкурси малюнків на тему « Ми проти насильства».
З учнями 1-4 класів проведено гру-мандрівку «Права казкових героїв».
Для дітей 5 – 8 класів була проведена інформаційна хвилинка « Чи знаєш ти…». Під час спілкування учні повторили права та обов’язки відповідно до віку дитини.
Між учнями 9 – 11 класів проведений правовий турнір. Перемогу отримала команда «Феміда».
Протягом тижня по класах були проведені години спілкування на правову тематику. Учні дізналися, з якого віку, як і де підліток може захистити свої права та інтереси – самостійно або за допомогою законних представників.
Не маючи достатнього життєвого досвіду, підлітки іноді опиняються на межі скоєння злочину, і тоді врятувати людину від фатальної помилки може тільки знання законів.
Створено пам’ятку для учнів і батьків «Насильство над дитиною як чинник деструктивного впливу на формування її особистості».
Вищезазначені заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства.
Робота по формування правових відносин продовжується і надалі. Вона сприятиме розширенню правових знань учнів, формуватиме вміння співвідносити в життя норми моралі та прав, застосовувати правові знання в повсякденному житті.

 

 

 

Переглядів: 247 | Додав: ВчительІнформатики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar