Головна » 2018 » Грудень » 10

З 03.12 по 07.12. 2018 р. у стінах Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів буде проходити тиждень іноземних мов. 
Вивчення іноземних мов – процес складний, але багатогранний і цікавий. Але варто замислитись, що саме англійська мова є неповторним засобом спілкування між людьми різних національностей. Оволодіння іноземною мовою є потребою часу. Під час вивчення англійської і німецької мови ми знайомимось з традиціями і звичаями інших народів та переконуємось у неповторності власної української культури. 
Метою проведення тижня іноземної мови є удосконалення знань, вмінь та навичок отриманих на уроках англійської та німецької мови, розширення світогляду та ерудиції учнів; розвиток їх творчих здібностей, самостійності, естетичних смаків; виховання любові й шанування людей свого рідного краю і країни, мова якої вивчається, а також формування вміння концентрувати увагу, логічно викладати думки, заохочувати учнів до роботи над собою; виховувати інтерес до вивчення іноземних мов.
В перший день тижня у 6 класі під керівництвом учителя німецької мови Карпінець М.В. відбувся урок-презентація «Mahlzeit in Deutsch und in der Ukraine”. За допомогою інтерактивних та цікавих форм роботи навчання школярі поглибили знання з теми продукти харчування, національні страви Німеччини та в Україні, розвивали мовні здібності та уміння вести бесіду, розвивати навички аудіювання. Закріплювали раніше отримані лексичні одиниці, шляхом виконання практичних завдань. 
Учитель англійської мови Дутко М.М. у 9 класі провела конференцію на тему «Література країн світу», на якій учні ознайомилися з творчістю В. Шекспіра та Т. Шевченка. Учні декламували сонети Шекспіра , заповіт Шевченка та мали змогу порівняти творчість поетів України і Англії.
У 2 класі було проведено виховний захід «У світі казки», де діти побували у чарівному світі казкових пригод.
У другий день тижня іноземної мови був проведений бінарний англійсько-німецький урок до теми «Подорож». На цьому уроці діти мали змогу вдосконалювати навички зв’язного мовлення, поглибити знання з теми, дати відповідь на прості запитання: «Чому люди подорожують» і прикріпити на дерево свої відповіді. Школярі висловлювали свої думки, виховували почуття відповідальності за результати колективної роботи.
Учні за допомогою нот оцінювали свої знання на початку і в кінці уроку. Виконували проектні роботи та практичні завдання.
Цього ж дня відбувся Лінгвістичний хід-парад. Учні 2-6 класів розгадували пізнавальні кросворди та ребуси з різних тем.
У середу відбувся майстер-шеф з німецької та англійської мови.
У Master Chef з німецької мови взяли участь 5( „Lustige Köche“) і 6(„Goldene Hände“) класи. Кожна команда представила себе дуже гарно, розумно, пройшовши 7 турів, на яких розвивали увагу, пам'ять , навики роботи в команді, почуття відповідальності за команду й толерантного ставлення один до одного. Найважчим завданням було для команд приготувати та представити меню німецької та української кухні. Перемогу здобула команда „Goldene Hände“. Учні були нагороджені почесними грамотами.
У MasterChef з англійської мови змагався 7 клас. Це команди Reds і Blues. Вони пройшли 6 турів і останній тур «Домашнє завдання» виявилося для них найважчим, де представляли десерти Англії. Перемогу здобула команда Reds.
Для усіх учасників майстер шефу панувала дружня атмосфера, було дуже весело, цікаво, смачно і креативно.
Цього ж дня відбувся КВН у 9 класі «Wir lernen Deutsch», в якому взяли участь дві команди: „Lustige Reisende“ і «Die Touristen». В ході проведення учні змагалися у 5 турах, на яких показали знання з німецької мови та багато відомостей про Німеччину. Перемогу здобула команда «Die Touristen». Учні нагороджені почесними грамотами.
Четвертий день тижня іноземних мов у Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів.
Так як в країнах Європи зараз передріздвяний час, то й наші учні мали нагоду розучити німецькі різдвяні пісні, познайомитися з традиціями святкування в Німеччині, скуштувати різдвяних смаколиків, перейняли дух святкування Святого Миколая в Німеччині, побувавши на святі «Der Nikolaustag». Школярі розповідали вірші, відгадували загадки, співали пісень і за це отримали від Святого Миколая солодощі.
Учні 10 класу підготували проектні роботи «Rezepte aus aller Welt», поділившись з цікавими рецептами української кухні. 
Також був проведений і виховний захід “Die deutsche Dichter“ , на якому учні розширили знання з німецької літератури, ознайомилися з основними віхами життя та творчості найвідоміших німецьких поетів-класиків – Йогана Вольганга Гете, Фрідріха Шиллера та Генріха Гейне, прищеплювали любов до поезії, повагу до літератури країни мова, якої вивчається.
Але найяскравішою подією була виставка різдвяних календарів - Adventskalender. Такий календар традиційно виготовляють або купують в Німеччині і він має 24 дверці, в кожній заховані солодощі чи подарунки. Наші учні також виготовили такі календарі. Їхній фантазії і креативу не було меж.
П’ятий день тижня іноземних мов у Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів.
Сучасні педагоги шукають нові підходи, ідеї, способи навчання, для того щоб відповідати новітнім вимогам, що пред'являються до освіти і виховання молодших школярів. Одним з таких засобів навчання сьогоднішніх учнів є лепбук , який використала вчитель англійської мови Дутко М.М. на уроці в 
4 класі.
За допомогою лепбук педагог побудувала діяльність з урахуванням індивідуальних особливостей кожної дитини, створила умови, при яких учень має змогу самостійно планувати майбутню діяльність; домовлятися з однолітками; розподіляти обов’язки; шукати потрібну інформацію, узагальнювати та систематизувати її; приймати рішення, спираючись на власні знання і вміння. Робота з лепбуком розвиває співробітництво і партнерські відносини між сім’єю і навчальним закладом через спільну творчу діяльність педагогів, дітей, батьків.
Учні 1 класу на уроці англійської мови повторили та систематизували знання з теми « Шкільне життя». Школярі брали участь у різноманітних конкурсах. На уроці панувала дружня та весела атмосфера.
Головною метою проведення тижня було підвищення мотивації серед учнів до вивчення іноземних мов у школі, розвинути в учнів навички слухання та говоріння іноземною мовою, розвинути в учнів інтерес до творчості, розвинути в учнів логічне мислення та пам'ять. 
Мета була досягнута, адже учні отримали естетичне задоволення, поглибили знання з німецької та англійської мови та спробували свої сили у різноманітних конкурсах. 
Всі переможці та активні учасники заходів були нагороджені грамотами та солодкими подарунками. Найкращі знавці англійської і німецької мови у кожному класі отримали спеціальні призи . 
Дякуємо учням школи за активну участь у проведенні тижня. Бажаємо й надалі перемагати та показувати гарні результати!!!

 

 

Переглядів: 193 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 10.12.2018 | Коментарі (0)