Головна » 2021 » Травень » 16 » Навчально-польові збори
14:34
Навчально-польові збори

Військово-патріотичне виховання в Україні є дуже важливим. У період з 12 по 14 травня 2021 р. для одинадцятикласників Монастирецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів проходили 3-денні навчально-польові збори, які передбачені програмою предмета «Захист України»

Заняття розпочалися з огляду осколків та уламків знаряддів, привезених із зони АТО. В ході навчання з воєнної підготовки вчитель предмета «Захист України» Богдан Степанович розповів учням про будову автомата Калашникова та послідовність його неповного розбирання і складання. Вивчення противогаза завершилося його практичним одяганням. За допомогою макета та плаката вчитель нагадав випускникам про будову та вражаючу дію ручних осколкових гранат. На подвір’ї школи школярі облаштували намет.

Учні навчились стріляти з пневматичної гвинтівки і найкращим стрільцем стала Ірина Мельникович. А також мали можливість переглянути фільм про 704 полк РХБ захисту.

Особливо ж відчули смак військового життя учні в третій день навчання, відвідавши військову частину м. Самбора А-3817. Учні переглянули відео про інженерну техніку. Стагнюнас С. провів цікаве заняття про вибухонебезпечні предмети та види мін.

Військовослужбовці Білий І., Драбинога В., Тиркало М., Коблик Ю. провели заняття і практично відпрацювали з учнями положення для стрільби.

Домедичну допомогу при термінальних станах, кровотечах, переломах і утопленнях практикували з учнями військові медики старшина Питчак О. та старший солдат Тиркало М.

У Музеї бойової слави школярі записали відгуки-подяки військовим за мирне небо та спокійні сни.

Пузяк О. провів екскурсію казармою і розповів про побут українського солдата.

Дякуємо Гавришко Павлу Ярославовичу, т.в.о. заступника командира полку з морально-психологічного забезпечення, за організацію практичних занять на території військової частини.

 

Переглядів: 79 | Додав: ВчительІнформатики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar