Головна » 2019 » Березень » 14

Початок весни для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.
У цьому році минає 205 річниця з Дня народження геніального поета Тараса Григоровича Шевченка. Світлий образ Великого Кобзаря − безсмертний, як і сам народ, що породив його. Вічно нетлінна творчість геніального сина України жива подихом життя, биттям гарячого людського серця.
Вчитель української мови і літератури Супик О.І. з десятикласниками підготувала урок-конференцію «Ми чуємо Тебе, Кобзарю, крізь століття» . На уроці згадали життєвий і творчий шлях Шевченка, його поетичні рядки, де кожен учень старався якнайкраще, найемоційніше передати думки генія та його сподівання на краще майбутнє України. А наприкінці уроку Оксана Іванівна провела з школярами вікторину, присвячену славному сину українського народу, адже його слово і сьогодні живе між нами. Слово Шевченкове, як стверджує Оксана Супик «Таке просте, таке доступне, таке сміливе, волелюбне, таке гаряче і живе!.. воно магічну силу–всю душу враз перевертає…» Це правда, це істина, що пройшла крізь горнило століть.
Художній світ Шевченкової поезії широко розкрила виставка літературних та мистецьких учнівських робіт, яку організували вчитель образотворчого мистецтва Вітик-Столяр Г.Б. та шкільний бібліотекар Кваснікевич Г.Р.

 

 

 

 

 

Переглядів: 199 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 14.03.2019 | Коментарі (0)

Весна - це пробудження і любов. Все навколо прокидається, дерева одягаються в зелені шати, і на душі стає тепліше і радісніше. Весна - це відчуття новизни у всьому, що нас оточує. Вона пахне свіжістю і квітами. Весна - це прекрасна пора року, коли люди радіють життю.
Першим і по — жіночому особливим місяцем весни є березень. Він, як мовиться в народі, й усміхнеться, і заплаче… Недарма про його гонористу вдачу кажуть: у березня жіночий характер!
В перші березневі дні ми з нетерпінням чекаємо свята сонця, весни, краси, жіночності, надії! Учні Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів радо привітали любих матусь, бабусь, сестричок, вчителів із Жіночим святом, подарувавши їм не тільки вірші, пісні й таночки, а й свою безмежну дитячу любов!

 

 

 

Переглядів: 234 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 14.03.2019 | Коментарі (0)

До Міжнародного дня боротьби з наркоманією у Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів практичним психологом Супик Л.Д. були проведені наступні заходи: мультимедійна презентація «Життя – це скарб, спробуй його зберегти», інформаційна мозаїка «Наркоманії – стоп», евристична бесіда-застереження «Моє життя – мій вибір». Під час бесіди з дітьми 9-10 класів, розглядалося ряд важливих питань: «У чому виявляється дія наркотичних речовин на людський організм і психіку», «Профілактика шкідливих звичок» тощо. Школярі мали змогу дізнатися багато корисного для себе та свого подальшого способу життя.

 

 

Переглядів: 176 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 14.03.2019 | Коментарі (0)

Урок-Казка – одна із найзахоплюючих видів роботи, яка завжди викликає у дітей бурю емоцій, пробуджує інтерес до навчання. Цей нетрадиційний урок провів учитель математики Добрянський Ю. Р. для учнів 5 класу Монастирецької СЗШ , які отримали можливість не тільки бути пасивними спостерігачами, а й відчути себе у ролі автора нової математичної історії-казки. 
Даний урок-казка дав можливість застосування різних форм роботи з дітьми: групової, індивідуальної та колективної, а також має ефективно допомогти учневі розкрити, розвинути особистісний потенціал та сформувати стійкі компетентності, які необхідні при досягненні його життєвого успіху. А найголовніше – казка доводить, що математика – цікавий предмет, бо виклад матеріалу мовою казки зрозумілий і доступний.
Пам'ятаймо, що наше життя - це казка, тож будьмо добрими героями у ній.

 

 

Переглядів: 197 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 14.03.2019 | Коментарі (0)

Мова - одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.
21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть.
До відзначення Міжнародного Дня рідної мови долучилася вся шкільна родина Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів.
Вчителем української мови і літератури Супик О.І. було проведено тематичний захід «Мово моя рідна, мово калинова».
Лунали вірші Кобзаря, Лесі Українки, прислів`я, пісні, приказки про мову. Учитель закликала учнів плекати та берегти одне з найцінніших надбань, яке створили й залишили нам наші попередники, – нашу рідну мову.

 

 

 

Переглядів: 166 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 14.03.2019 | Коментарі (0)