Головна » 2019 » Березень » 14 » «Ми чуємо Тебе, Кобзарю, крізь століття»
11:33
«Ми чуємо Тебе, Кобзарю, крізь століття»

Початок весни для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.
У цьому році минає 205 річниця з Дня народження геніального поета Тараса Григоровича Шевченка. Світлий образ Великого Кобзаря − безсмертний, як і сам народ, що породив його. Вічно нетлінна творчість геніального сина України жива подихом життя, биттям гарячого людського серця.
Вчитель української мови і літератури Супик О.І. з десятикласниками підготувала урок-конференцію «Ми чуємо Тебе, Кобзарю, крізь століття» . На уроці згадали життєвий і творчий шлях Шевченка, його поетичні рядки, де кожен учень старався якнайкраще, найемоційніше передати думки генія та його сподівання на краще майбутнє України. А наприкінці уроку Оксана Іванівна провела з школярами вікторину, присвячену славному сину українського народу, адже його слово і сьогодні живе між нами. Слово Шевченкове, як стверджує Оксана Супик «Таке просте, таке доступне, таке сміливе, волелюбне, таке гаряче і живе!.. воно магічну силу–всю душу враз перевертає…» Це правда, це істина, що пройшла крізь горнило століть.
Художній світ Шевченкової поезії широко розкрила виставка літературних та мистецьких учнівських робіт, яку організували вчитель образотворчого мистецтва Вітик-Столяр Г.Б. та шкільний бібліотекар Кваснікевич Г.Р.

 

 

 

 

 

Переглядів: 199 | Додав: ВчительІнформатики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar