Головна » 2018 » Лютий » 23

25 лютого кожного року українці вшановують пам'ять славетної доньки України , співачки досвітніх вогнів Лесі Українки. Учні Монастирецької СЗШ І-ІІІ ст. під керівництвом вчителів української мови та літератури переглянули кінофільм про життя Л. Українки «На шлях я вийшла ранньою весною». Віночок з улюблених поезій поетеси «сплели» учні 3 та 4 класів. Присутні вслухалися в могутнє слово Л. Українки, її єдину зброю.
У шкільній бібліотеці представлена література про життєвий і творчий шлях Лесі Українки.

 

 

 

Переглядів: 203 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 23.02.2018 | Коментарі (0)

Історія будь-якого народу містить періоди , дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки , коли пролили кров патріоти . Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.
20-21 лютого в Монастирецькїй СЗШ І-ІІІ ст. відбулися заходи, присвячені вшануванню пам’яті загиблих учасників Революції гідності. Учні провели флеш-моб «Я пам’ятаю» . Вчителем історії Вовк М.С. було проведено 
вечір -пам’яті «Наші герої не вмирають ніколи!»

Учні відтворили героїчні сторінки,тернистий шлях,який пройшла Україна до сьогодення . Кожне слово, що лунало з уст дітей, було сповнене щирого болю за втрачене життя кожного Героя ,бо, нажаль, горе не припинилося з розстрілом мирних протестувальників, а і по сьогоднішній день гинуть кращі сини України.
Віримо,що через короткий час у наші Україні запанує мир,закінчаться всі негаразди. Впевнені в щасливе майбутнє свого народу та країни.

 

 

 

В пам’ять про Героїв Небесної Сотні, які боролися і загинули за честь, за волю, за право бути Українцем, шкільна бібліотека запрошує переглянути матеріали книжково-ілюстративної виставки : «Українці- нація героїв».

 

Переглядів: 250 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 23.02.2018 | Коментарі (0)

21 лютого – День рідної мови. У Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ст. проведено свято «Без мови рідної, юначе, народу нашого нема» ( під керівництвом вчителів української мови). У виступах учнів звучало рідне слово, яким написані невмирущі твори Л. Українки, Т. Шевченка, І. Франка.
Та особливо всіх присутніх вразила розмова баби Палажки та баби Параски. Ця сценка була повчальною: адже баба Палажка навчала бабу Параску розмовляти правильною та літературною мовою. 
«Учні нашої школи дотримуються культури мовлення при спілкуванні» - такий висновок зробила баба Параска на основі проведеної вікторини «Чи правильно ти спілкуєшся».

 


Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову (Л. Костенко)
Мова... Скільки написано, скільки говорено про цей феномен, який об’єднує людей, робить їх нацією, народом. Учені доводять, що народ може втратити все: незалежність, військову могутність, рідну землю, — але він виживе, якщо збереже мову. 
Інформаційні матеріали , які експонуються у шкільній бібліотеці пропагують не тільки удосконалювати свої мовні знання, а і пригадати, яка поетична українська мова.

 

Переглядів: 276 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 23.02.2018 | Коментарі (0)