Головна » 2017 » Лютий » 23

          "Герої не вмирають!"...

Саме цими словами Україна проводжала

в останню своїх синів та дочок. 

Тих, хто загинув за свою країну, за свій народ

 

       20 лютого у Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів відбулася лінійка  пам'яті Небесній Сотні. З вступним словом звернулася директор школи Оксана Федицька. Учні та вчителі виконали Державний Гімн України, вшановували пам'ять героїв Майдану хвилиною мовчання та запалюванням лампадок.

      Бібліотекар школи Кваснікевич Ганна Романівна  презентувала літературно – журнальну   виставку «Пам'ятайте нас рідненькі, ми у сотні Бога» . Усі охочі мали змогу ознайомитись з книгою «Я в Сотні  у Бога» В. Жеребного.

Герої не вмирають! Ми будемо їх пам’ятати вічно за мужність, подвиг, проявлені в боротьбі за мир в Україні. Віримо, що єдність України, скріплена кров’ю незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Вічна пам’ять героям!

Переглядів: 274 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 22.02.2017 | Коментарі (0)

Стрітення. Проводи зими – зустріч весни

  Як нестримно летить час, ще зовсім недавно ми раділи новорічним святам, а вже лютий, останній місяць зими, розпочав свій відлік часу. Кожен місяць несе свої свята. Лютий може похвалитися одним із найбільших церковних свят – Стрітенням Господнім.

   Учні 6 класу разом з класним керівником Вітик-Столяр Галиною Богданівною та вчителем музики Кваснікевич Ганною Романівною провели свято «Проводи зими – зустріч весни».

Ведучі свята Гриненко Анна та Васьків Вікторія, учні 8 класу, розповіли легенди про свято Стрітення, поділилися прислів’ями та прикметами про цей день. Дійство продовжилося сценкою символічної зустрічі зими та весни (у виконанні Макар Анастасії та Іванчук Марії).
 На святі були присутні  весняні місяці (Вельгуш Назарій, Попадин Мар'ян та Чіпак Микола). Свято пройшло весело, цікаво. Учасники співали пісні, веснянки.

   Багато нового дізналися про Стрітення усі присутні, навіть дорослих було чим здивувати: цікаві легенди, співаночки… Магічним і дуже проникливим був обряд, коли запалили громичні свічки, які оберігають від грому та блискавки.

    Дуже швидко сплинув час такого чудового, пізнавального і по-сімейному організованого свята. А побажання від діточок хотілося б донести до усіх, вітаючи зі святом:

Ой, громице-свічечко! Святая водичечко!
Від біди оберігай наш майбутній урожай!
Дай здоров`я нам усім
Та достатку в кожен дім!

Переглядів: 353 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 22.02.2017 | Коментарі (0)

Відчуття щастя та романтики

         14 лютого - День Святого Валентина – день, коли люди відкрито говорять про найпрекрасніше у світі почуття – про кохання.

       У Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів у цей холодний лютневий день на душі тепло як ніколи, а повітря заполонили відчуття щастя і романтики.

         Рано-ранесенько почала працювати святкова пошта, адже «Скринька кохання» була переповнена валентинками. 

        Учні 7 класу спільно з класним керівником Лабай Оксаною Богданівною та музичним керівником Кваснікевич Ганною Романівною організували  святково-розважальну програму, подарувавши присутнім  краплинку своєї доброти, любові та турботи. Ведучі заходу Іванчук Олександр та Лунич Вікторія розповіли про історію виникнення свята та традиції його святкування.  Усім сподобалися вірші про вічне почуття, сценка Валентинка, та гумореска у виконанні Романа Іваніва та Куціра Романа.  

   

         З 9-11 класами проводили свято у вигляді конкурсів для пар, взявши участь в яких вони могли показати, яка пара найцікавіша. І-місце отримала пара 10 класу, ІІ місце - 9 клас і ІІІ місце – 11 клас. Різноманітні конкурси, веселі забави, мелодійні пісні створили атмосферу радості й тепла. Кожен учасник переконався в тому, що День закоханих – свято чудес, яскравих вражень і кохання.

         Шкільним бібліотекарем укладено бібліографічний список літератури, яка описує прекрасне почуття кохання. А вислови відомих українських письменників В. Сосюри, П. Тичини та Л. Костенко про любов представлено на інформаційному стенді.

Переглядів: 281 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 22.02.2017 | Коментарі (0)

   Адміністрація школи разом із класними керівниками 9 і 11-го класу провели батьківські збори. Розглянуто питання закінчення навчального року, пробного та зовнішнього незалежного оцінювання - 2017. Батькам було представлено презентацію щодо організації та проведення ЗНО-2017, надано психологічні рекомендації до підготовки ЗНО та ДПА. Озброєні знаннями випускники ще з більшою відповідальністю готуватимуться до закінчення навчального року. Успіхів Вам, випускники - 2017 року.

Переглядів: 235 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 22.02.2017 | Коментарі (0)