Головна » 2017 » Лютий » 01

В пам’ять загиблих під Крутами

        29 січня 1918 рік – трагічна дата в українській історії. Юні патріоти стали на захист української державності та віддали своє життя за українську незалежність.

       30 січня у Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів під керівництвом вчителя історії Стасишин Ю.П. та музичного керівника Кваснікевич Г.Р. був проведений виховний захід до 99 річниці кривавих подій під Крутами, де обірвалося життя безневинних юнаків, за якими до сих пір сумує вся українська родина

На заході п’ятикласники  висловили впевненість, що українці спроможні зберегти мир і цілісність держави, що під Крутами народжувалось нове покоління українців, які не лише мріяли про свободу, а й показали готовність боротися, йти на смерть за ради держави і народу. Ведучі заходу Юлія Гриненко та Юлія Безик  розповіли про трагічні події початку століття, криваву сторінку визвольних змагань українців. Бесіди супроводжувалися демонстрацією тематичних слайдів, що дало можливість учням глибше поринути у ті страшні дні.  Школярі  переглянули документальний фільм  «Крути – молода кров». Хвилиною мовчання вшанували пам'ять про трагічну загибель студентського куреня під Крутами. Заспівали пісень «Нам не страшний червоний гніт», «Ой, у лузі червона калина…» та завершальним акордом прозвучав Гімн України.

Бібліотекарем школи Кваснікевич Г.Р. було підготовлено книжково-документальну виставку «Згадаймо юність, що горіла в Крутах», на якій висвітлено цю подію

          Вічна слава героям, котрі полягли у нерівному бою під станцією Крути! Ми – творці нашого сьогодення, від нас залежить, яким шляхом буде рухатися наша країна, яке майбутнє її очікує.

Переглядів: 264 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 01.02.2017 | Коментарі (0)