Головна » 2018 » Грудень » 22 » 1030-річчя хрещення Київської Русі-України
09:55
1030-річчя хрещення Київської Русі-України

Хрещення Русі - процес прийняття і поширення християнства у Київській Русі. Ключова подія - масове хрещення у 988 р. мешканців Києва, а згодом інших міст держави князем Володимиром і Святославовичем, у результаті чого християнство стало провідною релігією на Русі. 
З прийняттям християнства на Русі поширилася писемність. Володимир закладав школи, будував церкви спершу в Києві, а згодом по інших містах.
Цьогоріч від цієї знаменної події минуло 1030 років.
Відповідно до Листа Департаменту освіти і науки Львівської ОДА від 26.07.2018р. №21-210/0/2-18 «Про відзначення у Львівській області 1030-річчя хрещення Київської Русі-України» та плану виховної роботи Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів під керівництвом вчителя християнської етики Оксани Лабай з учнями було проведено вікторину-подорож «Хрещення Київської Русі - перша сходинка до духовності», де діти уявно поринули в часи язичництва, познайомились з княгинею Ольгою та її онуком Володимиром, пізнали історію хрещення Русі, усвідомили події, які відбувались в цей час у державі. Це дало можливість учням глибше ознайомитись з причиною хрещення Русі та змінами, які відбулись в державі Київська Русь після цієї події.

 

 

 

Переглядів: 185 | Додав: ВчительІнформатики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar