Головна » 2016 » Листопад » 10 » ЗУНР
21:37
ЗУНР

                     1 листопада  98- річниця ЗУНР

 

 Західно-Українська Народна Республіка (ЗУНР)- держава, створена в листопаді 1918 року на частині українських земель, що входили до Австро-Угорської імперії.

   Після розпаду в жовтні 1918 року Австро-Угорської імперії на кілька незалежних держав, патріотичні сили Західної України вдалися до ряду заходів зі створення власної держави.

    31 жовтня у була проведена тематична лінійка «Листопадовий Чин – 98 років від дня проголошення ЗУНР». Її підготували учні 11 класу.

    Учні 1-11 класів мали можливість ознайомитися з історичним минулим, послухати про роль видатних діячів у боротьбі за Незалежність держави , про значення Листопадового Чину  у наш час. Завжди вклонялися пам’яті тих, хто боровся за нас, за наше життя і пам’ятали  про героїв, які живуть разом  із нами. 

Шкільний бібліотекар презентувала  виставку книжок і  інформаційні матеріали  про  осінні події 1918р.  

 

 Усі присутні отримали важливу інформацію  про утворення ЗУНР  та її значення у нашому житті , візьмуть за взірець тих героїв, які відчайдушно боролися за краще життя для себе і своїх нащадків.

Українські Січові Стрільці  стали  невмирущим прикладом жертовності і відваги для нинішніх українців, котрі ціною власного життя боронять державу від ворога..

 

                                  А ми тую стрілецькую славу збережемо,
                                 А ми нашу славну Україну, гей, гей, розвеселимо!

Переглядів: 291 | Додав: ВчительІнформатики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar