Головна » 2017 » Січень » 3 » Тижднь іноземної мови
22:06
Тижднь іноземної мови

          Гарною традицією в нашій школі є проведення позакласних заходів англійською та німецькою мовами, що сприяє розвитку в учнів інтересу до предмета та підвищення рівня мотивації до вивчення мов інших країн. Всі заходи предметного тижня відбувалися в рамках Року англійської мови в Україні, який оголошено в 2016 році відповідно до указу президента України Петра Порошенка.

 

Кожного року Тиждень іноземної мови присвячується певній темі.  «Традиції, що нас об’єднають »…Під таким гаслом пройшов у школі з 12 по 16 грудня Тиждень іноземної мови.

Настрій свята, мовна атмосфера створювалася за допомогою новорічних пісень та колядок англійською та німецькою мовами; кольоровим оформленням кросвордів; переглядом презентацій, відео – тобто кожен день Тижня був заповнений іноземною мовою. З першого дня  школярі занурилися в круговерть подій.

Понеділок розпочався урочистою лінійкою відкриття тижня іноземних мов у школі, де учні були ознайомлені з планом роботи. Учні 7-9 класів мали можливість переглянути відеофільм «Карнавал у Німеччині» для розвитку сприйняття мови на слух та стимулу до вивчення іноземної мови. Після перегляду діти виконували різнорівневі завдання.

 

     У вівторок 13 грудня  учні 7 класу  змагалися у конкурсі «Найактивніший». Вони  із задоволенням виконували цікаві завдання та намагалися бути кращими. За допомогою ігор учні вдосконалювали навички читання, аудіювання та говоріння, розвивали логічне мислення, пам’ять та увагу.  Крім того, навчалися співпрацювати в командах для досягнення спільної мети, а також конкурентоспроможності та впевненості у своїх силах та знаннях.  Перемогу здобула команда « Lustige Reisende»

      Учні 5 класу  у вигляді казкових героїв подарували усім присутнім багато вражень від святкування Нового року в Англії. Діти розповіли про це свято  англійською мовою, заспівали пісень  та  новорічні сніжинки закружляли у танку.

 У середу, 14 грудня відбулося святкування Різдва у Англії та Німеччині. Німецькі та англійські туристи розповіли про звичаї та традиції святкування Різдва у Німеччині та Англії Діду Морозу.  Туристи розповідали вірші  та колядували колядки іноземними мовами, прикрашали ялинку. Листоноша, за традицією іноземних країн, пригощала глядачів солодощами.  На завершення свята учні завели хороводи навколо  ялинки.

Учні 6-7 класів   мали змогу узагальнити уміння та навички з вивченого матеріалу, із захопленням розгадували кросворди, ребуси, виконували завдання на творчість і креативність

  Четвер запам’ятався яскравою виставкою-конкурсом плакатів та стінгазет, метою яких було надати учням школи якомога більше інформації про звичаї та традиції проведення зимових свят як в Україні, так і в інших країнах світу.

 У п’ятницю серед учнів 2-х класів був проведений конкурс малюнків «Моя улюблена англійська буква», під час якого діти показали свою зацікавленість у вивченні англійської мови, розказували вірші про свою літеру співали пісеньки про літери та цифри іноземною мовою.

Протягом тижня в школі панувала атмосфера Новорічних свят, чудового настрою та радісного очікування різдвяних днів. Учні мали нагоду розширити свій кругозір, дізнатися про звичаї та традиції святкування Різдвяних свят у різних країнах Європи, вдосконалити знання з англійської та німецької мов та застосувати їх в повсякденному житті

 

Мета була досягнута, адже учні отримали естетичне задоволення, поглибили знання з іноземної мови та спробували свої сили у різноманітних конкурсах. 
Всі переможці та активні учасники заходів були нагороджені грамотами

Дякуємо нашим учням за активну участь у проведенні Тижня. Бажаємо й надалі перемагати та показувати гарні результати!  А вчителям іноземної мови – творчих здобутків і гарних учнів!

Переглядів: 285 | Додав: ВчительІнформатики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar