Головна » 2017 » Січень » 26

Велична і свята, моя ти Україно,
лише тобі карать нас і судить
Нам берегти тебе, Соборну і єдину
І нам твою історію творить!
 

      На відзначення цієї дати в Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів було проведено загальношкільну лінійку «Пишаюсь тим, що я – Вкраїни син!», та книжкову виставку «Соборна Україна: від ідеї до сьогодення»

     На лінійці учні читали патріотичні вірші, закликали всіх присутніх до єднання навколо розбудови України та підкреслили про необхідність святкування Дня Соборності України і вшанування героїв, які виборювали незалежність в усі історичні періоди. 

      За допомогою літератури яка представлена на виставці, бібліотекар Кваснікевич Ганна Романівна хоче поглибити знання учнів про історію виникнення свята Соборності України, виховувати патріотичні почуття, повагу до державних свят та викликати інтерес до вивчення історії України

      З нагоди Дня Соборності України сердечно бажаємо всім єдності, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України!

Переглядів: 251 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 26.01.2017 | Коментарі (0)

На базі навчального закладу відбулося чергове  засідання  педагогічної ради, яке пройшло в діловій, конструктивній обстановці.

Розглядалися питання діяльності навчального закладу спрямовані на сприяння та удосконалення навчально-виховного процесу. 

Переглядів: 232 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 26.01.2017 | Коментарі (0)

Можна вибрать друга і по духу брата,

Лиш не можна сину матір вибирати,

Можна все на світі вибирати сину,

Вибрати не можна тільки Батьківшину...

В. Симоненко

  8 січня 1935 року — в селі Біївці на Полтавщині народився видатний український письменник, журналіст та поет-шістдесятник Василь Андрійович Симоненко.

    Шкільна бібліотека  запрошує читачів   перечитиати твори «витязя української поезії», так  Василя Симоненка  назвав Олесь Гончар.

Писативірші Василь Симоненко почав ще у студентські роки.Зайогожиттявийшлилишезбіркипоезій «Тиша і грім» (1962) і казка «ЦарПлаксій та Лоскотон» (1963).

   Василь Андрійович прожив 28 років, з них на літературнутворчістьприпадає 10.

   Один з найвідомішихвіршів Василя Симоненка «Лебеді материнства» поет присвятивсвоємусинуЛесеві. За змістом, духовнимнаповненнямцезаповітпоетаусьомуукраїнському народу: «Можна все на світівибирати, сину. Вибрати не можнатількиБатьківщину». Самецізнамениті слова викарбувані на пам'ятнику Василю Симоненку в Черкасах. Друга частинацієїпоезії, покладена на музикуАнатолія Пашкевича, стала відомоюпіснею, і лунає як гімнсинівськоїлюбові до рідноїземлі.

  Читаймо  твори геніального українця!

Жоденвітерсонця не остудить,

Півень землю всю не розгребе!

Україно! Доки жити буду,

Дотивідкриватиму тебе.

В. Симоненко

Переглядів: 250 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 26.01.2017 | Коментарі (0)