Головна » 2019 » Лютий » 15 » Інтегровані уроки
19:13
Інтегровані уроки

Нині робота вчителів-предметників спрямована головним чином на формування націо¬нально-мовної особистості — людини, яка володіє вміннями й навичками вільно, комунікативно вправно користується усіма засобами української мови, термінами й висловами з різних галузей наук, постійно виявляє увагу до культури й естетики. Важлива роль відводиться міжпредметним зв'язкам в освітньому процесі. 
Інтегровані уроки спонукають нас, учителів, до творчої роботи у навчанні української мови, літератури, розвивають творчі здібності учнів, дослідницькі вміння й навички, привчають до самостійності, індивідуальної, диференційованої роботи, що допомагає краще засвоїти матеріал, але вимагають збільшення щільності уроку та значної витрати часу на їх підготовку.
Інтеграція в сучасній школі – вимога часу, актуальна для всіх учителів, зацікавлених у формуванні всебічно розвиненої особистості учня, яка цілісно сприймає світ і здатна активно діяти в соціальній та професійній сферах.
Саме тому, вчитель біології Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів Прокопович Г.Т. використовує ідею такого навчання, оскільки з її методичною реалізацією передбачається досягнення мети якісної освіти, тобто освіти конкурентоздатної, спроможної забезпечити людині самостійно досягти тієї чи іншої життєвої цілі, творчо самостверджуватися в різних соціальних сферах. Протягом тижня вчитель провела цикл інтегрованих уроків: біологія-хімія, біологія-фізика, біологія-інформатика, біологія-література, біологія-англійська мова.

 

 

 

Переглядів: 196 | Додав: ВчительІнформатики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar