Головна » 2021 » Лютий » 26

Предмет математики настільки серйозний,

що не треба нехтувати можливістю зробити його цікавим.

                                                        Блез Паскаль

Дуже багато учнів вважають математику складною, нудною або нецікавою наукою. Змінити таке ставлення до математики допомагають позакласні заходи, які проводяться під час предметного тижня з математики.

У Монастирецькому закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів з 22 по 26 лютого проходив тиждень математики.

Перший день тижня розпочався із оголошення плану проведення тижня математики.

У вівторок під керівництвом Оксани Лабай та Наталії Лабай відбулася «Математична дуель» в 10-11 класах . Учасники команд «Синус» та «Косинус» продемонстрували свої знання з алгебри та геометрії, логіки. В азартному змаганні учні повторили теоретичні питання, розв’язали задачі, ребуси та проявили кмітливість в зображенні людини за допомогою геометричних фігур . Із незначним розривом перемогу здобула команда «Синус»

У середу Юрій Добрянський провів конференцію з учнями 7, 9 класів «Відомі математики України». Школярі розповідали про вчення відомих математиків, узагальнили напрацьований вченим досвід у галузі математичних знань та віддали належну шану талановитим математикам і патріотам України.

У четвер Оксана Лабай провела математичний квест у 8 класі «Пригодницька математика». Діти були згруповані на 2 команди: «Прямокутник» та «Квадрат». Учасникам було запропоновано маршрутний лист, який складався з семи локацій. Метою квесту було згуртувати учнівський колектив, навчити дітей швидко рахувати, дізнаватися цікаві факти, виховувати зацікавленість школярів математикою. Під час гри командам потрібно було швидко і правильно розв’язати завдання. Учасники обох команд впевнено подолали весь маршрут, адже діяли злагоджено і чітко.

Наталія Лабай у 5 класі провела захід «Цікава математика». Учні мандрували країною математики, розповідали гуморески, вірші, розігрували сценки та співали пісні. Школярі перевірили набуті знання за допомогою ігор та різноманітних вправ.

Закінчився тиждень підбиттям підсумків та нагородженням переможців.

Проведення таких заходів сприяло удосконаленню й урізноманітненню розумової діяльності учнів: уяви, спостережливості, логічність, здатність до абстрагування, порівняння.

Ми сподіваємося, що більшість наших учнів відчули красу математики, її присутність у повсякденному житті та більш глибоко усвідомили необхідність її вивчення.

Немає опису світлини.May be an image of 13 людей

 

Немає опису світлини.May be an image of 5 people, including Yurij Dobrjanskij

Математичний квест

Цікава математика

 

 

 

Переглядів: 80 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 26.02.2021 | Коментарі (0)

Від часу Шевченкового «Поховайте та вставайте, кайдани порвіте» Україна не чула такого сильного, гарячого та поетичного слова, як з уст цієї слабосилої, хворої дівчини. У неї є свій пафос, своє власне слово… Вона сама має що сказати читачам, у самої наболіло на душі чимало, у самої поетичне слово доспіло і сиплеться, мов золота пшениця».

А для нас – вона просто Леся Українка.

25 лютого минає 150 років з дня народження геніальної поетеси.

В 11 класі класним керівником Наталією Прокопович проведено відкриту виховну годину "Лесина пісня". Учні переглянули відеофільм про нелегку життєву стежину геніальної доньки українського народу, свівачки досвітніх вогнів. Цікаво було почути про маловідомі факти та події із життя поетеси.

Поезія- це найдорожчі перлини в житті Лесі. П'ятикласники приєдналися до декламування поезії поетеси.

Почуте і побачене було узагальнено за допомогою інтерактивної вправи " Так- ні".

З учнями 1- 4 класів проведено виховну годину "Життєві дороги Лесі Українки".

У бібліотеці оформлено тематично- книжкову виставку " Співачка досвітніх вогнів".

May be an image of 12 людей

Немає опису світлини.

 

Переглядів: 87 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 26.02.2021 | Коментарі (0)