Головна » 2018 » Квітень » 27

22 квітня на планеті відзначається Міжнародний День Землі, покликаний об'єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі й захисті. Міжнародний день Землі – свято чистої Води, Землі і води.

День нагадування про страшні екологічні катастрофи, день, коли кожна людина може задуматися над тим, що він може зробити у вирішенні екологічних проблем, поборовши в собі байдужість. Цей день покликаний об’єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища. У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилягаючі території, висадити хоча б одне дерево.

Учні Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів взяли участь у святкуванні Міжнародного Дня Землі.
Класний керівник 7 класу Галина Вітик-Столяр провела виховний захід «Земля - наш дім» . 
Для учнів 8 класу було проведено урок пам’яті «Чорнобиль: наш біль і тривога».

 

 

Переглядів: 201 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 27.04.2018 | Коментарі (0)

28 квітня 1943 р. у Львові відбулось урочисте проголошення створення добровольчої дивізії військ СС «Галичина». Важливість цієї події важко переоцінити, оскільки дивізія була першим зародком української регулярної армії в роки Другої Світової війни та стала найкращою військовою формацією в українській історії: добре вишколена, оснащена, а головне – вмотивована та патріотична.
Учні Монастирецької СЗШ І-ІІІ ступенів під керівництвом вчителя історії Марії Вовк переглянули фільм « Історія дивізії СС «Галичина»». Також учитель прочитала для школярів 9-11 класів лекцію «Бойові дії дивізії на Східному та Західному 
фронтах» .
Вчитель образатворчого мистецтва Галина Вітик-Столяр організувала конкурс малюнка «Українські добровольці в лавах дивізії «Галичина» 1943-1945 рр.»
Шкільний бібліотекар Ганна Кваснікевич підготувала інформаційні матеріали " Не згасне полум'я слави".

 

 

Переглядів: 279 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 27.04.2018 | Коментарі (0)

Весна – така чудова пора року, адже краса, яку вона нам дарує, – неповторна. Весну потрібно запам’ятовувати, фотографувати, відчувати її пахощі. Напевно, немає такої людини, котра не захоплювалася б приємними мелодійними голосами – пташиним співом. Тьохкання соловейка, щебет сойки, скрекотання сороки, цвірінькання горобців чи ритмічні постукування дятла – усе це царство птахів, яке асоціюється із зеленню лісу, запахом хвої і дубів. Надворі – перший місяць весни – теплий березень, а, отже, час прильоту до нас пташок із теплих країв.

З метою привернення уваги школярів до охорони птахів, актуалізації уваги учнівської молоді до поширення і збільшення чисельності та видового різноманіття перелітних птахів учні 5-11 класів нашої школи долучилися до проведення Всеукраїнської акції «День зустрічі птахів». 
Учнівським самоврядуванням було організовано та проведено виставку годівничок і шпаківень, виготовлених своїми руками . 
Діти впевнені, що, зробивши хоча б одну шпаківню, вони допоможуть декільком птахам збільшити їхню чисельність у нашому краї. Адже турбота про птахів — це не тільки екологічна проблема, а частинка нашого життя, нашої культури, більше того — нашого світогляду, нашого світовідчуття… Бо навіть мову українську порівнюють із солов’їною! Зустрічаймо птахів новими будиночками, годуймо їх і оберігаймо! І почуємо від них чарівний спів. Так вони щороку приносять нам навесні вістку про зародження ще одного витка життя!

 

 

Переглядів: 321 | Додав: ВчительІнформатики | Дата: 27.04.2018 | Коментарі (0)