Головна » 2021 » Січень » 31 » День пам'яті героїв Крут
14:24
День пам'яті героїв Крут

29 січня – День пам’яті героїв Крут. Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії.

З метою вшанування пам’яті молодих захисників Української Народної Республіки, які власною кров’ю вписали героїчну сторінку в історію українського визвольного руху, 29 січня в Монастирецькій СЗШ І-ІІІ ступенів було проведено урок пам’яті для учнів старших класів: «Битва під Крутами: вони були такими молодими…». Марія Степанівна доступно та змістовно розповіла учням про історичну подію, вказала на причини трагедії під Крутами та про великий подвиг юних героїв. Переглянули документальний фільм «Пам’ятай про подвиг…». Учні та вчителі вшанували подвиг юних героїв хвилиною мовчання.

У шкільній бібліотеці оформлено інформаційну-експозицію « І героїзм, і трагедія під Крутами», тож учні школи мали можливість ознайомитись з історичними джерелами тих подій.

29 січня 1918 року – це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації, жертовності та героїзму справжніх патріотів.

Переглядів: 81 | Додав: ВчительІнформатики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar